Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slomljen ISIL
Povratak na članak

Srušen libijski kalifat - Godine terora kakav Libijci ne pamte

Dvije zaraćene frakcije – vojska vlade i pobunjenika – ujedinile su se i oslobodile Sirt, Gaddafijev rodni grad i središte ISIL-a u Africi

Komentari 31

Avatar nekakav
nekakav
08:55 16.09.2016.

sve je prepuno laži i konstrukcija. kao prvo, ovi teroristi nikad nisu imali jako uporište u Libiji (pisac ove proze piše da su imali oduvijek...) Gadafi, kao uostalom ni Sadam Husein, nije dozvoljavao ovim opskurnim grupama da uopće i postoje.e. uspon isil-a je pomagala amerika i saudijci, katarci, radi svojih interesa. i to ne treba skrivati, ali niti krivo predstavljati, stvari su kristalno jasne. isto je u siriji. u libiji je problem riješen pomirbom dviju strana, koje imaju istog protivnika, a koji ih je u stanju pojedinačno otpuhati. al zajedno je slabiji. u cilju opstanka, ujedinili se i zajednički udarili po isilu. ključ svega je nafta i plin, tko to kontrolira, ima zemlju na dlanu. i što sad? i inače je jako degutantna konstatacija da je puno gadafijevih prešlo u isil. gadafi je imao vojsku, stroj, moral. baš je lijepo gledati kako jedan za drugim padaju veliki američki projekti uvođenja demokracije tamo gdje joj još nije mjesto ni vrijeme. a posebno treba uživati u problemima europe sa izbjeglicama, koje sad gledaju kao da ne znaju otkud su i zašto otišli. a posebno je smiješno pitanje što uopće traže u europi. pa što europa sa amerikancima traži kod njih?! pola londona nisu englezi. što bi vi?

VL
T1
t111
08:50 16.09.2016.

Problem je tih ljudi koji su (bili) u isisu. Sto s njima nakon? Ubiti, zatvoriti,...? To su zvijeri spremne na najvece moguce zlocine.

VL
MI
miso
09:16 16.09.2016.

Nikad više Libijci neće imati ono što su imali za Gadafija. Ispali su najveće bu dale što su učinili rušeći tog diktatora, koji im je osigurao puno više od onog standarda koji ni Hrvati nisu i pitanje kad će imati. ... 'Ne znam za svemir, ali znam da je ljudska glupost neograničena'. (Einstein).

VL
Avatar prijevara212
prijevara212
09:31 16.09.2016.

Kakav teror? Pa zapadne sile su srušile diktatora Gadafija i uvele demokraciju u Libiju. Sada je to zemlja blagostanja u kojoj Libijci žive od svog rada i konačno mogu sami iskorištavati svoje prirodne resurse, a ne da ih netko pljačka.

VL
QQ
qqq
10:14 16.09.2016.

Ovaj članak je nepotpun bez činjenice da su USA, Britanija i Francuska uništile zemlju bez opravdanja pod izlikom zaštite "prosvjednika" protiv Gadafija, a za koje se kasnije ispostavilo da su ISIL-ovci finacirani od zapada, a prosvjeda nije niti bilo. A glavni razlog napada je prijedlog Gadafija da se umjesto u dolarima, nafta plaća u zlatu, čime USA gubi milijarde. Eto i nova britanska vlada je manje više sve to priznala. To što su napravili u Libiji je najveći zločin ovog stoljeća, a vjerojatno nitko neće odgovarati.

VL
MX
Mister X
11:46 16.09.2016.

Blago Libiji , blago Iraku blago Siriji naravno i Agganima svi se oslobađaju terorizma i dan danas nakon demokratiziranja od strane "zapada koji ih je oslobodio od """"diktatora.""" Dobro izginuše naveliko dobro rasrušeni uništeni obezglavljeni i isprepadani i nesigurni ini i žive u strahu bježe na sve strane umiru od gladi umjesto da zgrabe tu sreću slobode i demonkracije te da uživaju u toj poklonjenoj velikoj slobodi od strane "svijeta".

VL
GV
golub Vaso
15:35 16.09.2016.

slomljen isil, došla al kaida, strašan rezultat američke politike, PR članak iz Buzina

VL
NI
nikola13782
09:40 16.09.2016.

opkoliti i pobiti sve kurvine sinove

VL
Avatar bokolo
bokolo
15:44 16.09.2016.

Jeste li primijetili da USA i EU "saveznici" u istoj regoji ne brinu mnogo o ISISu, prosto da ih se nije do sada culo. Mora da nije tako opasno za "najvecu" demokraciju. Oni se boje djece sa prackama puno vise i zato primaju biljone dolara da se obrane...... ?? He He

VL
OM
omer
07:38 17.09.2016.

Kako su dobri ovi Amerikanci, kako su uveli demokraciju i blagostanje u Libiju, da sad ovi žive kao u bajci, idilićni i super dobro.

VL
Avatar superhik74
superhik74
16:07 16.09.2016.

ISIL su stvorili Ameri, Britanci, Francuzi i Izraelci da sruse Gaddafija koji je zelio uvesti "zlatni dinar" i time izaci iz petrodolarske Ponzijeve sheme na kojoj od ranih 70-tih godina (kada ga je Nixon dogovorio nakon sto je ukinuo dolarsku podlogu u zlatu jer je sve zlato potrosio na rat u Vijetnamu) pociva tzv. zapadni financijski sistem (sistem pljacke i duznickog ropstva). Slicno se dogodilo Saddamu Husseinu koji je poceo prodavati naftu u Eurima, a planirali su maknuti Assada jer je odbivao plinovod preko Sirije iz Katara. Svi ratovi koje imperijalne sile trenutno vode s svode na to obrana petrodolara, pocevsi od Iraka, Sirije, Jemena, Libije pa i Ukrajine (tuda idu naftovodi i plinovodi). ISIL je samo sredstvo koje upotrebljavaju da bi srusili "neposlusne" koji odbijaju prihvatiti nametnutu Ponzijevu shemu petrodolarske pljacke. Po imperijalnoj kabali nafta i plin se moraju kupovati i prodavati iskljucivo u dolarima kako bi ovi mogli i dalje neograniceno tiskati te papirine i maksimalno se zaduzivali na tudji racun.

VL
Avatar intimus500
intimus500
14:16 16.09.2016.

dok se muslimani ne opamete i odvoje islam od njihovog načina života (što je nemoguće jer to nije islam), neću im biti svijetle budućnosti. Sada je isil, jučer kaida, sutra netko drugi ... svi oni imaju istu osnovu i istog učitelja.

VL
DU
Deleted user
11:33 17.09.2016.

Eeee moji Libijci , naseli ste ko i mi sa onim '' biće vam bolje'' , malo sutra.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.