Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O DOLASKU VUČIĆA

Srpski mediji: Hrvatska podupire Srbiju na europskom putu

vesna pusic,aleksandar vucic,portal (1)
Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2013.
u 14:01

Za medije u Srbiji važno je što je ministrica Vesna Pusić rekla o tužbama za genocid

Mediji u Srbiji uglavnom prenose pisanje agencije Tanjug o posjetu srpskog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića Zagrebu i u naslovima ističu kako je dopredsjednica vlade i hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla da Hrvatska podupire Srbiju na njenom europskom putu i da u lipnju dobije datum početka pregovora.

Za medije u Srbiji važno je i što je ministrica Vesna Pusić rekla o tužbama za genocid i citiraju njene riječi kako \"je to vrlo važno pitanje za Hrvatsku\", ali kako je važno i rješavanje pitanje nestalih gdje je učinjen \"određeni pomak\", te da to otvara mogućnost razgovora i o tom važnom pitanju. Odgovarajući na pitanje o tužbi, javlja Tanjug, Vučić je također rekao kako to pitanje nije lako, ali je \"Srbija otvorena za razgovor i uvjeren sam da će se doći do zajedničkog rješenja\".

B92 donosi kako su Vesna Pusić i Vučić razgovarali i o nestalima, pa ističu Vučićevu izjavu kako \"nitko nema interes skrivati podatke o nestalima i Srbija po tom pitanju surađuje s Hrvatskom\". Vučić je rekao kako postoje značajne razlike između Hrvatske i Srbije u viđenju prošlosti, javlja B92, ali \"one ne smiju biti smetnja za budućnost i ono što jesu razlike ne trebamo kriti, ali budućnost je važnija\".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije