Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Srpski dužnosnici će ipak smjeti dolaziti na Kosovo do izbora

ivica dacic
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
08.10.2013.
u 09:13

Nakon sastanka s visokom predstavnicom EU, Catherine Ashton i kosovskim premijerom Hashimom Thacijem, Dačić kaže kako je postignut dogovor da svi srpski dužnosnici mogu na Kosovo

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao u Bruxellesu kako je postignut dogovor da svi srpski dužnosnici ubuduće mogu putovati na Kosovo i prije i za vrijeme lokalnih izbora, javljaju agencije Tanjug i Beta. Nakon sastanka s visokom predstavnicom EU, Catherine Ashton i kosovskim premijerom Hashimom Thacijem, Dačić je novinarima pojasnio kako je postupak odlaska na Kosovo kao i do sada što znači da će srpski dužnosnici zahtjev predavati Eulexu, a odluku o dopuštenju donosi Priština.

- Rekao sam da ću se povući iz dijaloga ako posjeti budu zabranjeni tako da sam uvjeren kako će ih biti - rekao je Dačić dodajući kako se nada da će ono što je dogovoreno i što će biti dogovoreno, biti provedeno iako \"ne mogu sto posto jamčiti da će to biti tako, jer smo se i ranije dogovarali, pa to što je dogovoreno nije bilo provedeno\". No, Dačić nije novinarima izravno odgovorio kada će posjetiti Kosovo nakon što mu je prije tjedan dana Priština zabranila dolazak na Kosovo jer, kako su objasnili kosovski dužnosnici, za vrijeme predizborne kampanje i za vrijeme izbora neće biti dopušten dolazak ni jednom političaru iz Srbije.

>>Aleksandar Vučić: Srbija je pred bankrotom

>>Thaçi: Dačiću zakonito zabranjen ulazak na Kosovo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije