Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bambi u večernjaku

Lane Sunčicu od lovaca spasili vučjak i seterica

bambi u večernjaku (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/7
23.05.2010.
u 13:04

- Željela bih je zadržati, ako je ikako moguće, jer uvjete imam - odlučna je gospođa Zora koja je požurila kupiti bočicu i kozje mlijeko za svoju novu štićenicu.

ZAGREB - Zora Vovk, iz Jareka Podsusedskog, inače dugogodišnja Vjesnikovka daktilografkinja, u subotu poslijepodne pronašla je u vinogradu nedaleko svoje kuće desetak dana staro lane.

- Pronašli su je zapravo moji psi, vučjak Nero i seterica Nera. Krenula sam s njima u šumu jer sam po tko zna koji put ponovno ondje, nadomak naših kuća, čula pucnjeve iz lovačkih pušaka. Psi su istrčali iz gustiša i, imala sam što vidjeti, Nero je u zubima nosio srnicu - ispričala nam je uzbuđena gospođa Zora.

- Znala sam da je ne smijem dirati jer će je majka odbaciti osjeti li ljudski miris na njoj, no tako je stršno kričala da sam je otela psu iz zubi i umotala u vestu. Prepoznala sam da je to lane koju sam znala s majkom u zoru viđati u vinogradu, no bojim se da su lovci ustrijelili majku i da je mala ostala sama - uzbuđena je Zora Vovk, inače velika ljubiteljica životinja koja udomila četiri psa i dvije odbačene mačke.

Lane, koje je jučer več dobilo ime - Sunčica - gospođa Zora odvezla je na Veterinarski fakultet, no dežurni joj je, kaže, odgovorio kako o srnama ne zna ništa. Sunčica je sa svojom privremenom udomiteljicom stigla i do redakcije Večernjeg lista, a danas bi je trebao pregledati veterinar Bruno Ljolje.

- Željela bih je zadržati, ako je ikako moguće, jer uvjete imam - odlučna je gospođa Zora koja je požurila kupiti bočicu i kozje mlijeko za svoju novu štićenicu.

 

Komentara 24

PT
ptica2
14:48 23.05.2010.

Zašto pišete gluposti ili još bolje idiotizme. Kakav je to članak bez glave i repa, Tko je koga uhvatio ili od koga spsio to čitatelj ne može shvatiti. Gospođi Zori ,ali i autorici članka Tanji Božić \"bravo\" ali za bezbroj laži na tako malo prostora.

FA
fabry
15:37 23.05.2010.

Eto napokon jedna lijepa vijest. Znaci ipak ima dobrih ljudi, ....male stvari koje zivotu daju smisao i ljepotu.

VI
vidimškoj
13:49 23.05.2010.

gospođo Zora,bravo za dobro srce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije