Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuljanić Srbiji:
Povratak na članak

'Sredite odnose sa susjedima, raščistite prošlost i otvorite udbaške arhive'

Davor Ivo Stier naglasio je da će se Srbija morati suočiti s totalitarnom prošlošću i odreći se Miloševićeve ostavštine.

Komentari 14

Avatar antuntun55
antuntun55
09:53 16.01.2014.

Prije će oni na Mjesec ,nego se oprostiti od Miloševića ,četnika i otvoriti udbine arhive..

VL
Avatar ciril
ciril
10:42 16.01.2014.

To moramo najprije sami uciniti pa tek onda drugima djeliti savjete

VL
SE
sestrićna
10:51 16.01.2014.

hrvatska bi trebala ove sve navjesti kao uvjet da bi srbija uopće mogla dobiti mogućnost otvaranja pregovora za eu..ali teško se to može očekivati od vlade koja bolje surađuje sa srbijom nego sa vlastitim narodom..sama činjenica što srbija drži dosje.e i o očevima djedovima onih koji hr vladaju teško možemo bilo što očekivati od njih..lako ih je držati u šaci..a mislim da to udba u hrvatskoj upravo radi...

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
15:30 16.01.2014.

skinite gaće i naslonite se preko stola biće vam super kao i hrvatima od kad su ušli u eu

VL
TZ
TEZNO ZAKON
11:12 16.01.2014.

Srbija ne ispunjava uvjete prema EU i stoga je treba stopirati dok sledece ne ispuni Medju prvim uvjetima je priznanje Kosova i Vojvodine kao drzava, placanje ratne stete Hrvatskoj,BiH,Kosovu,isprika za agresiju i to pismena, granice, nestali,protjerani,manjinska prava i prevelik brojroj azilanata iz Srbije, rute kriminala,radikalizam,sukcesija SFRJ, kriminal sa bankama SFRJ, tajna ubojstva,udba, povrat opljackanog, logori,uskladjivanje zakona sa EU,demokratizacija stanovnistva, nemijesanja Srbije u unutarnje stvari BiH,ratni zlocinci,slobodan protok stanovnistva i robe, stvaranje uvjeta za inozemna ulaganja, povrat INA crpki Hr u zauzeti jos od rata, obestecenje za protjerane Hrvate iz Kosova i Vojvodine, raspodjela JNA imovine,odgovornost JNA oficira za agresiju, reciprocnost kod manjinskih prava sa susjedima, sloboda govora, sloboda manjinskog pisma,demokratski procesi u skladu sa EU, pristup NATO, nemijesanje u unutarnju politiku Kosova, na istoku Negotin manjinska prava Rumuna, Roma, Madjara, a posebno protjeranih Hrvata, prava istospolnih zajednica ne mislim brak i usvajanje djece ali tolerancija u javnom zivotu, pristup manjinama na javni TV i tisak, pranje novca i revizija, lustracija, rute droge i bijelog roblja, Srbija ako zeli u EU onda ne smije podupirati konkurenciju izvanevropskih proizvoda i energije jer slabi EU, ruski perac novca na zapadu i ruske politike,prosusjedna politika mira, smanjiti zelje za susjednim teritorijem,uskladiti udzbenike sa novijom povijesti za koju su krivi, sloboda nezavisnih i istrazivackih novinara, sloboda gradjanskih udruga, problemi sa cenzurom i jednoumljem, problemi sa ostavstvinom komunizma i cetnistva, uvodjenje reda i odgovornosti kod sporskih aktivnosti posebno prema susjedima, cetnicka ostavstvina,financiranje losih politickih projekata kao sto je Memorandum I i II i vodjenje politike prema tim ciljevima itd itd itd Da sam ja hrvatski zastupnik u EP o ovome bih pricao tamo i dok se ovi uvjeti ne ispune ne bih dao pristanak Srbiji za pocetak pregovora ! Nasi hrvatski zastupnici ne govore u EP skoro nista , ne postavljaju uvjete sto je opasno po hrvatske nacionalne interese,.. Nasi zastupnici su repovi SDP i HDZ nastali iz SKJ stoga ne govore dovoljno kao i njihovi sateliti !

VL
KA
Kabulkowski
13:21 16.01.2014.

Vuljaniću, sjedi, pet.

VL
UN
unbekant
09:50 16.01.2014.

Srbija ce sve uciniti,da udje u EU-prciju,isto kao i mi odrekli smo se "ustastva,fasizma",nekih djelova naseg lijepog mora,….a onda kad smo u usli u tu prciju,za dom spremni,je pocelo……...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.