Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije prihvatljivo!

'Srđ je naš' predao tužbu protiv rješenja Ministarstva

dubrovnik,portal,srđ
Grgo Jelavić/PIXSELL
19.04.2013.
u 15:26

Zbog nekvalitetne ocjene Studije utjecaja na okoliš za golf resort na Srđu, odlučili smo tužiti Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, i pobijati ovo rješenje sudskim putem, kazao je pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić

Zelena akcija, \'\'Srđ je naš\'\' i Udruženje hrvatskih arhitekata predali su u petak Upravnom sudu u Splitu tužbu protiv rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode kojim se zahvat golf resorta na Srđu proglasio prihvatljivim za okoliš, javlja Dubrovniknet.hr.

- Zbog nekvalitetne ocjene Studije utjecaja na okoliš za golf resort na Srđu, odlučili smo tužiti Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, i pobijati ovo rješenje sudskim putem. U studiji se tendenciozno manipulira podacima, kako bi se zahvat u okoliš prikazao prihvatljivim- kazao je pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić koji \'\'proglašenje zahvata prihvatljivim za okoliš, bez da se uzelo u obzir utjecaj preko 400 apartmana, smatra neprihvatljivim trgovanjem zdravljem građana.\'\'

Golf resort na platou Srđa u Dubrovniku veliki je zahvat u prostoru, uglavnom namijenjenih za nekretninski biznis. Upozorio je to Hrvoje Hrabak iz Udruženja hrvatskoj arhitekata.

- Procjena utjecaja takvog zahvata na grad Dubrovnik, u urbanističkom smislu, nije kvalitetno napravljena. Pri procjeni utjecaja na okoliš uopće nisu vrednovani programski parametri plana. Naime, raspravljani prijedlog UPU-a, za planom višeg reda definiranih 1200 ležajeva, nudi izgrađenu bruto površinu višestruko veću od bilo kojeg prostornog standarda, prosječno čak 160m2 po jednom ležaju u vilama - pojasnio je Hrabak.

Da je \'\'Golf resort na Srđu podvala, trojanski konj, kojim se žele prevariti građane Dubrovnika, kako bi pristali na devastaciju i parazitsku okupaciju posljednjeg većeg neizgrađenog prostora u gradu\'\' upozorava i Marko Ercegović iz inicijative \'\'Srđ je naš\'\' koji je ujedno i pozvao sve građane i građanke Dubrovnika da izađu u nedjelju 28. travnja na referendum o projektu apartmanizacije Srđa i glasaju protiv predviđenog urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ.

>>Povjerenstvo ministarstva zaštite okoliša odobrilo projekt na Srđu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije