Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Srbijanski tužitelj: Imamo svjedoka trgovine organima na Kosovu

kosovo
Reuters
11.09.2012.
u 07:21

Svjedok je navodno bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova koji ima saznanja o više takvih slučajeva, a u jednoj je "operaciji“ i sam sudjelovao.

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Slobodan Vukčević u beogradskim Novostima potvrdio je da je tužiteljstvo došlo do jednoga svjedoka koji je spreman svjedočiti o ratnim zločinima na Kosovu protiv Srba kao i o slučajevima u kojima su mladim i jakim zarobljenicima vađeni organi za prodaju.

U listu se navodi da je svjedok tužiteljstva bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova koji ima saznanja o više takvih slučajeva, a u jednoj je "operaciji“ i sam sudjelovao.

Navodno je srce izvađeno u tom slučaju završilo u Turskoj. Novosti prenose i dio iskaza toga svjedoka suradnika tužiteljstva, za kojega se navodi da je prošao dvotjednu obuku na plastičnoj lutki, u kojem precizno opisuje što je i kako radio toga dana.

– U sobi su bila tri čovjeka odjevena kao doktori i još tri-četiri vojnika OVK u šarenim njemačkim uniformama. Onda je specijalac doveo jednog zatvorenika s rukama vezanim na leđima. Zatvorenik je bio poluoodjeven. Imao je majicu poderanu od batina, ne znam koje boje. Ne sjećam se. Dolje je imao obične hlače. Nije bio vojnik. Bio je sav modar. Dosta pretučen. Bio je Srbin. Ništa nije govorio. Kasnije, kada je počeo vrištati i kukati, govorio je na srpskom pa sam tako znao da je Srbin. Molio je da mu to ne radimo. Spominjao je Boga i da ima obitelj – dio je uznemirujućeg iskaza ovoga svjedoka koji tvrdi da je bio prisiljen činiti to što se tražilo od njega, inače bi i sam bio ubijen.

U iskazu govori kako je učinio prvi rez te da ga je cijelo vrijeme usmjeravao liječnik koji je tu bio i koji mu je davao savjete što i kako napraviti. U iskazu se navodi i da mu je rečeno kako je ta operacija vrlo važna jer je potrebna za jednu osobu koja se mora hitno operirati pa da će zato izvaditi srce.

– Rečeno mi je da je to za jednog važnog zapovjednika i ja sam u to povjerovao. Mi nismo uopće znali da se to radi u cilju kriminala i da nismo obučavani za slučaj da  nema vremena da stignu liječnici ili nema liječnika pa da mi pružimo pomoć ranjenima ili da to radimo da se spase zapovjednici – rekao je svjedok. Spominje i kako su dezinficirali ruke i skalpel kao i da su rebra zatočeniku rezali nožem s puške koji se pretvara u škare po potrebi.

Komentara 35

PE
pejok
07:46 11.09.2012.

Koja jos budala vjeruje srpskoj propagandi???????????????????? Prozirne lazi u koje samo srbin moze da vjeruje... A kome treba srce kukavice???

SO
Somelier
07:41 11.09.2012.

Ovakove gluparije jedan normalan i ozbiljan čovijek ne može povjerovati.

DZ
dzukaficuka
07:50 11.09.2012.

Koga imate za svijedoka Savu Strbca i njegovu Cetnicku organizaciju VERITAS ili Seselja voju.A nemate dokaze za klanje od 1990 do 1996 tu nemate dokaze i za likvidaciju Stambolica Dindica.Srebrenicu Vukovar Skrabinju Dalj za to nemate svijedoke ali za ovo imate jako cudno.najvijerojatnije su ti to doturili iz Topole sa Oplenca konju jedan niko nije blesav koliko si ti pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije