Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krpanje proračuna

Srbija spremna prodati Telekom za 2,5 milijardi eura

Novac
Arhivska fotografija
23.09.2012.
u 10:27

Ministar financija Srbije Mlađan Dinkić uvjerava kako se ostala državna imovina poput željeznica ili pak zračne luke neće prodavati.

Srbijanska Vlada spremna je prodati Telekom Srbije, ali ne ispod cijene od 2,5 milijardi eura, donosi „Blic“, ističući kako još nije odlučeno hoće li kompanija biti ponuđena na tenderu ili će se prodavati izravnom pogodbom.

Ministar financija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je kako je država primorana na ovakav potez ne bi li popunila minus u proračunu, no uvjerava kako se ostala državna imovina poput željeznica ili pak zračne luke neće prodavati.

- Postavljanje cjenovnog uvjeta vodi samo u nemogućnost prodaje, uz potrebu okrenuti se još lošijoj opciji, naglom i nepovoljnom zaduživanju - ocijenio je ekonomist Ljubomir Madžar dodajući kako je za našeg istočnog susjeda najbolja opcija zaduživanje kod MMF-a kako se ne bi proračun morali spašavati prodajom uspješnog poduzeća u turbulentnom vremenu. 
Njegov kolega ekonomist  Dragovan Milićević ističe kako nije vrijeme za prodaju strateške firme kakav je Telekom, jer je investicijska klima loša i ne osigurava prodaju po "realnoj cijeni".

Na ranijem tenderu jedino se javio Telekom Austrija ne želeći platiti 1,4 milijardi eura za 51 posto vlasničkog udjela u Telekomu Srbije.

Komentara 11

TO
Toni50
11:09 23.09.2012.

Srbijanski telekom neće se prodavati ispod 2,5 milijardi eura, da nam EU da svu lovu odmah bi ga kupili....

OB
-obrisani-
11:12 23.09.2012.

A tko ce doboti taj novac ?... Nasi susjedi prodaju sve u milr. dug im godinama isti... Kojim kanalima i u cije djepove zavrsi novac iz prodaje... Vidis ti da i njihovi svoje gradjane sisaju ko ovce... isti su nasi i njihovi a mi se tu prepucavamo...

SP
spartak
15:49 23.09.2012.

A mi prodali svojedobno svoj za jedva pola milijarde, znači petinu ovoga što traže Srbi.! Pametnome dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije