Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedam tvrtki

Srbija zamrznula 273 mil. $ imovine ruskog tajkuna Berezovskog

Boris Berezovski
Reuters/PIXSELL
21.08.2013.
u 17:43

Oduzeto je ukupno sedam poduzeća čija se vrijednost procjenjuje na 273 milijuna dolara

Sud u Beogradu zaplijenio je na zahtjev ruskog tužiteljstva sedam tvrtki u Srbiji koje su pripadale pokojnom ruskom tajkunu Borisu Berezovskom. Korak je to bliže njihovom povratu u Rusiji, navodi Klix.

Vrijednost oduzetih poduzeća procjenjuje se na 273 milijuna dolara, potvrdio je zamjenik glavnog ruskog tužitelja Alexander Zvyagintsev koji nije želio navesti o kojim je poduzećima riječ.

Srbijanski mediji pak pišu da je Berezovski u toj zemlji posjedovao 79 posto tvrtke "Imlek" koja se bavi preradom mlijeka, 100 posto "Knjaz Miloša", proizvođača bezalkoholnih pića, 65 posto "Bambi Banata", koji proizvodi čokoladu, 87 posto subotičke "Mlekare", 11 posto "Sekopaka", tvornice koja se bavi odlaganjem otpada, ali i još nekoliko drugih firmi.

Podsjetimo, Berezovski je u London emigrirao nakon što je 2000. godine protjeran iz Rusije. Ondje je živio na rubu bankrota u vili bivše žene gdje je i krajem ožujka ove godine pronađen mrtav. Sumnja se da je počinio samoubojstvo a, osim u Rusiji i Srbiji, njegova imovina plijeni se i u Ukrajini. U domovini je u odsustvu osuđen na višegodišnje zatvorske kazne za iznuđivanje, prijevaru, prekoračenje službene dužnosti i pranje novca.

>>Jahtu tajkuna Berezovskog za 5 milijuna eura kupio Hrvat!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije