Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Srbija uplatila 50.000 eura mirovine na račun obitelji Mladić

mladić (1)
Reuters/AFP
04.06.2011.
u 22:13

Beogradske Večernje novosti neslužbeno doznaju kako Mladić više nije u pritvorskoj bolnici

Država Srbija je uplatila na račun obitelji Ratka Mladića oko pet milijuna dinara (50.000 eura) na ime zaostalih mirovina ratnog haaškog optuženika, doznaju beogradske Večernje novosti.

Donedavno najtraženijem haaškom bjeguncu mirovina je posljednji put isplaćena prosinca 2005. kada je račun zamrznut i od tada je na ovaj račun "sjelo" više od 60 mirovina. Ovlaštenje za podizanje mirovine Ratko Mladić je dao svom sinu Darku samo dan prije nego što je izručen Haaškom tribunalu, a to znači da će prva „slobodna“ mirovina koja će biti uplaćena na Darkov račun biti lipanjska i trebala bi iznositi oko 80.000 dinara (800 eura) kako navode u Fondu za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, javljaju Novosti i podsjećaju da je Mladić umirovljen 2002. kada mu je prestala aktivna vojna služba, a pravo na mirovinu ostvario je ožujka iste godine.

Novosti također neslužbeno doznaju kako Mladić više nije u pritvorskoj bolnici i umjesto da, kako se očekivalo, bude prebačen u zajedničke prostorije s ostalim pritvorenicima iz bivše SFRJ, on se trenutno nalazi u dijelu pritvora koji je namijenjen pritvorenicima iz međunarodnog suda za Libanon.

Ključne riječi

Komentara 198

MR
mrvecdam
04:58 05.06.2011.

Houston**-yebali te svi srbi i krajisnici.ceremo se na tvoju kavu i stekate-zrakomlate.

IZ
izrod
06:50 05.06.2011.

Ko vam napiso Himnu. Da ne bese Srba ne bi billo ni Hrvata u Bosni Prica se u Jevropi da je Kosorica cista Hrvatica

GG
gay gay
01:34 05.06.2011.

janez je nas...ne dam....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije