Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijska istraga

Srbija oduzima imovinu ratnim zločincima s Ovčare i iz Zvornika

\'09.06.2010. Zagreb - Zatvor Remetinec, jedan od najpoznatijih zatvora u Hrvatskoj. Trenuto u njemu borave brojne poznate licnosti. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/Pixsell
28.08.2010.
u 10:39

Postoje osnovane sumnje da je imovina osuđenih u znatnoj nesrazmjeri sa njihovim zakonitim prihodima u vrijeme vršenja kaznenoga djela.

Na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz kaznenoga djela ratnog zločina, Tužitelj za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević izdao je naredbu za pokretanje financijske istrage protiv 22 osobe u predmetima Ovčara (15 osoba) i Zvornik (7 osoba). U obrazloženju odluke srbijanskog tužiteljstva navodi se da su do sada prikupili saznanja koja ukazuju da postoje osnovane sumnje da je imovina osuđenih u znatnoj nesrazmjeri sa njihovim zakonitim prihodima u vrijeme vršenja kaznenoga djela.

Osobe protiv kojih je pokrenuta financijska istraga već su pravomoćno ili prvostupanjski osuđena za deportaciju, zarobljavanje, nečovječno postupanje i ubijanje najmanje 700 muslimanskih civila u Zvorniku 1992. godine, ali i za ratni zločin na Ovčari gdje je ubijeno 200 branitelja i civila iz Vukovara. Iz Tužiteljstva navode da je Vukčević do sada naredio financijske istrage protiv ukupno 44 osobe te da je 17. kolovoza izdao prve naredbe za pokretanje financijske istrage koja obuhvaća 22 osobe, u predmetima Ćuška (18 osoba) i Škorpioni (4 osobe).

Komentara 21

OB
-obrisani-
19:18 28.08.2010.

Bravo! Očekujem reakciju u Hrvatskoj!

MM
Mladen Miletić
12:39 28.08.2010.

madfam, u Hrvtskoj odvjetnici jači od sudaca i prijatelja suda kome ti to muda pod bubrege bre ?

JA
jankoprekobrda
11:08 28.08.2010.

Ako bi Hrvatska oduzimala stecevinu ratnim profiterima nestalo bi Tudjmanovih 200 obitelji. Zamilite Todorica i ostale tajkune BLIZNISMENE u poderanim iskrpanim hlacama i bosonogi kako prose po gradu, ili je to u Hrvatskoj nemoguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije