Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo naoružanje

Srbija modernizira zračne snage novim lovcima MiG-29 iz Rusije

MIG 29
migavia.ru
24.04.2013.
u 09:54

Posao će se zaključiti u svibnju, a šest novih zrakoplova i dva radarska sustava isporučit će se Srbiji do kraja ove godine

Srbija ubrzano modernizira svoje zrakoplovstvo, a najnovija su akvizicija u floti njihova ratnog zrakoplovstva šest lovaca bombardera MiG29 M/M2 i dva radarska sustava. Borbene zrakoplove i opremu Srbija nabavlja u Rusiji, a trebali bi biti isporučeni do kraja ove godine. 

Lovac bombarder MiG-29 M7M2 najmoderniji je lovac koji će biti dio zračnih snaga neke od zemalja regije, a karakteristike su mu impresivne. Najveća brzina tog zrakoplova s jednim ili dva člana posade, ovisno o verziji jest 2600 kilometara na sat, odnosno 2,35 macha. Najveći domet mu je 2000 kilometara, a od naoružanja tu je top kalibra 30 milimetara, 12 raketa i različite bombe, od navođenih do kasetnih. 

Podaci o radarima koje Srbija nabavlja nisu objavljeni, no riječ je o sustavu kojim je moguće nadgledati cijeli zračni prostor ne samo Srbije nego i zemalja regije. O detaljima poslovanja govorit će se na sastanku srpskog ministra obrane i prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića s ruskim predstavnicima u Moskvi, koji je zakazan za 23. svibnja. Rusija je MiG-29 Srbiji nudila još prošle godine.

>>Hrvatska i srbijanska vojska zajedno će osiguravati regiju

Komentara 1

GI
goran.ivancic.35
08:51 24.02.2014.

Sve ovisi o razini opreme za napade na kopnu,moru ili zraku,vrsta radara koju nosi avion,do koje visine moze letjeti iznad tla odnosno koliko kilometara iznad tla,dali avionu treba manji ili veci prostor za okretanje,itd.Na ta pitanja samo ministarstvo obrane moze dati odgovore,a sto se odnosni na financije to ponajprije ovisi o Narodnoj banci,predsjedniku,premijeru,dali ce se ici u vojni savez ili ne,sigurno ima 100 inu pitanja!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije