Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Purda

Srbija mijenja zakon o amnestiji po uzoru na Hrvatsku

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradaric/Vecernji list
12.01.2011.
u 15:02

Otkriveno je i da Srbija vodi zasad nepoznat broj postupaka protiv hrvatskih državljana zbog rušenja ustavnog poretka SFRJ.

Slučaj Tihomira Purde Srbija će, po svemu sudeći, prepustiti Hrvatskoj. Naime, nakon sastanka, kojem su nazočili ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni odvjetnik Mladen Bajić te srbijanska ministrica pravde Snežana Malović i tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, priopćeno je da će Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije dostaviti na razmatranje hrvatskom Državnom odvjetništvu kopiju spisa Purda u skladu s dosadašnjom praksom.

Otkriveno je i da Srbija vodi zasad nepoznat broj postupaka protiv hrvatskih državljana zbog rušenja ustavnog poretka SFRJ. Taj će problem biti riješen tako što će Republika Srbija dopuniti svoj Zakon o amnestiji slično kao što je amnestiju provela i Hrvatska.

>>Slobodanka Purda: Odvjetnik je rekao da slučaj ide nabolje

Gosti iz Srbije objasnili su i da nema točnog podatka koliki broj predmeta sličnih Purdnu postoji u arhivu Vojnog suda u Beogradu. Tamo su arhivirani predmeti koji se pregledavaju i analiziraju.

Zaključeno je da će se hrvatskoj strani u roku od sedam dana ustupiti dosad usustavljeni podaci o hrvatskim državljanima protiv kojih se pred nekadašnjim Vojnim sudovima u SFRJ i SRJ bio vođen postupak i donesena presuda ili se vodila istraga za ratne zločine.

Vukovarski branitelj Tihomir Purda uhićen je na temelju Interpolove tjeralice u prošli četvrtak prilikom prelaska državne granice na graničnom prijelazu Županja – Orašje zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

Komentara 121

ED
eddinger1
16:36 12.01.2011.

Srbi su se elegantno izvukli tj. prebacili lopticu na Hrvatske sudove. Svaka im čast..

OB
-obrisani-
21:26 12.01.2011.

dosta je bilo hrvatske tiranije na balkanu,basta,non pasaran....vreme je da se hrvatskoj i hrvatima konacno stane na pacovski rep.

IG
igor10zg
08:35 13.01.2011.

Ma što bi mi Hrvati bez ovog kranjskog kompleksaša EU Janeza? Tko bi nas \"prosvjetljivao\" o svim političkim problemima de nema tog alpskog Ciganina!Marš stoko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije