Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita teritorija

Putinov vicepremijer u Beogradu, Rusija će Srbiji isporučiti S-300 sustav obrane?

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
11.01.2016.
u 15:32

Nikada nikoga neće Srbija napasti, ali mora biti u stanju u svakom trenutku zaštititi svoj teritorij i građane, kazao je Vučić nakon razgovora sa zamjenikom premijera Rusije Dimitrijem Rogozinom

U Srbiji se očigledno ubrzano radi na moderniziranju naoružanja, ali i nabavi novoga naoružanja. Uz najave nabavke raznih vozila, raketnih sustava, helikoptera i drugoga naoružanja, današnji razgovor zamjenika premijera Rusije Dmitrija Rogozina i premijera Srbije Aleksandra Vučića aktualizirao je i moguću kupnju sustava protuzračne obrane S300.

Rogozin je nakon razgovora rekao kako će Rusija u najskorije vrijeme razmotriti tehničke detalje zahtjeva Srbije za nabavkom naoružanja i sustava S300, kao i da će svakako osigurati izravnu podršku savezniku na Balkanu. Ni Rogozin ni Vučić nisu željeli govoriti o detaljima razgovora.

– Da je Srbija 1999. godine imala sustav obrane S300, ne bi bilo razrušenih zgrada po Beogradu i Srbiji. Rusija se ne miješa u sigurnosna pitanja Srbije koja ima pravo nabavljati visokoefikasno neofenzivno naoružanje, rekao je Rogozin koji je srbijanskom premijeru poklonio maketu sustava S300. Nakon razgovora, Vučić je novinarima rekao da Srbija nikome neće biti laka meta te da zato radi na jačanju svojih vojnih kapaciteta.

– Tema razgovora s Rogozinom bila je i vojno-tehnička suradnja s tim da Srbija, prije svega, radi na jačanju svojih kapaciteta. Pojačavamo svoju proizvodnju. Ove godine vidjet ćete prvi put našu serijsku proizvodnju Norâ,  Lazara 2 i 3, koje će koristiti naša vojska. Ne ide novac iz proračuna već od naših državnih kompanija – rekao je Vučić ističući kako je Srbija za mir, punu stabilnost u regiji i za najbolje odnose sa svim susjedima".

– Nikada nikoga neće Srbija napasti, ali mora biti u stanju u svakom trenutku zaštititi svoj teritorij i građane. Na prijetnje nekih drugih, onih koji ne odustaju od nabavljanja vrlo snažnog ofenzivnog oružja, šutimo i ne radimo ništa – kazao je Vučić.

>>Načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije ne vidi naoružavanje Hrvatske kao prijetnju Srbiji

>>Vučić molio Amerikance da Hrvatskoj ne isporučuju oružje

Komentara 225

US
Ustajaustasesvi
17:19 11.01.2016.

za Hrvate ,Bosnjake,Albance i sve one narode kojima srbija je neprijatelj je ovo samo dokaz da se moraju probuditi,i da ona vuciceca i daciceva galamanja je samo bio blef , i kao alibi da se eto oni naoruzavaju svbim i cvacim zbog par raketa Hrvatske obrane koja je i obligatorna da u sastavu Nato-a to ima.....srbija se naoruzava svim i svacim a protivnik joj nije rusija,nego Hrvati,Bosnjaci,Albanci.. zato treba srbiju blokirati za ulazak u Eu, a obavijestiti Nato da smo ugrozeni i da nam treba moderna obrana ...naoruzavajmo se pre nego sto bude kasno...sada je vrijeme

KO
Korda
17:20 11.01.2016.

Nema nikakve sumnje da ce Pasaluk opet eksplodirati! Tolika masa frustriranih gubitika mora jednostavno opet, po ko zna koji put, pokusati stvoriti u tim svojim kvadratastim glavama zamisljenu veliku Srbiju. I onda ce, uz pomoc "brace" Rusa pocet bezglavo rokat po Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, Bugarskoj, Madjarskoj, Vatikanu, Indoneziji..... i opet popusit!!!

RO
Rocky15
15:38 11.01.2016.

dabogda sami sebe poubijali s tim S-300

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije