Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susjedi biraju

Srbija će novog predsjednika birati 6. svibnja

tadić
Reuters/PIXSELL
05.04.2012.
u 14:03

Do izbora novoga predsjednika Srbije tu dužnost će, sukladno Ustavu, obnašati Slavica Đukić Dejanović, šefica tamošnjeg parlamenta

Nakon što je primila pismo Borisa Tadića u kojem podnosi ostavku na mjesto predsjednika Republike Srbije, predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović raspisala je predsjedničke izbore i to za za 6. svibnja.

Do izbora novoga predsjednika Srbije tu dužnost će, sukladno Ustavu, obnašati upravo Đukić Dejanović. Svim sudionicima u predsjedničkoj trci Đukić Dejanović je poželjela mnogo uspjeha, a građanima da rezultati izbora budu u njihovu i najboljem interesu države.

Predsjednički mandat u Srbiji traje pet godina, a jedna osoba ne može više od dva puta biti birana na tu funkciju. Prema Ustavu Đukić Dejanović će, dok obnaša dužnost v. d. predsjednice države, predstavljati Srbiju u zemlji i inozemstvu, primati opozivna i akreditacijska pisma veleposlanika, predlagati parlamentu kandidata za predsjednika vlade, a zapovijedat će i vojskom Srbije.

Komentara 3

NO
novahrvatska
14:37 05.04.2012.

Ma nek\' si biraju koga hoće, bit će i dalje: \"Na istoku ništa novo!\"

RE
@rea
15:26 05.04.2012.

Ja bih Lepog Boru. Nanovo.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
17:15 05.04.2012.

Ne znam zašto je srbijanski predsjednik Tadić dao ostavku kad se namjerava 6. svibnja ponovno kandidirati. Koji glupi manevar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije