Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Srbija na 10. mjestu zemalja koje najviše mrze SAD

srpska zastava,srbija
Filip Brala/PIXSELL
17.03.2013.
u 09:48

U obrazloženju se navodi kako Srbi "mrze" SAD, jer "su upravo oni među prvima 'prepoznali' Kosovo kao novu državu"

Američke agencije za istraživanje Meridian International Center i Gallup istraživale su u 130 zemalja kakvo je \"raspoloženje\" prema Americi i prema njemu čak 80 posto Pakistanaca je protiv Obamine politike, a stupanj neodobravanja u drugim zemljama se kreće od 25 do 60 posto, javljaju mediji u Srbiji dodajući kako se Srbija \"plasirala\" na dobro 10. mjesto po mržnji prema Americi.

Prema kriterijima ovog istraživanja stupanj mržnje u Srbiji je 57 posto. U obrazloženju se navodi kako Srbi \"mrze\" SAD, jer \"su upravo oni među prvima \'prepoznali\' Kosovo kao novu državu\", ali navode da se \"situacija značajno popravlja pa je sam premijer Dačić nedavno rekao da su Srbi godinama zavaravani da je Kosovo i dalje njihovo\".

Uz prvoplasirani Pakistan gdje je stupanj \"mržnje\" 79 posto, na drugom mjestu je Palestina sa 77 posto, a slijede Alžir (67), Libanon (64), Egipat (62), Iran (61), Irak (60), Jemen (59) i Grčka s 57 posto , isto kao 10-to plasirana Srbija.

>>Srbija se prisjeća Zorana Đinđića ubijenog prije točno 10 godina

Komentara 2

FE
Felicijen
15:06 17.03.2013.

Sad je Obama u jako teškoj situaciji....

SI
Sinjor
18:15 18.03.2013.

Hahaha A zasto i rade ove glupave statistike?! Da imaju razlog za svadju?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije