Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Srbi više ne doživljavaju Hrvate i Bošnjake kao neprijatelje

Prosvjed srpskih radikala za Ratka Mladića (1)
Reuters / Pixsell
20.06.2011.
u 10:15

Građani Srbije kao prijateljske zemlje i dalje vide Rusiju i Grčku, a nova na listi prijateljskih zemalja je Kina. Kao najveći neprijatelji označeni su Amerikanci i Albanci

Srbi Bošnjake i Hrvate više ne doživljavaju kao najveće neprijatelje, pokazalo je istraživanje beogradskog Centra za sigurnosnu politiku, prenosi Blic.

Građani Srbije kao prijateljske zemlje i dalje vide Rusiju i Grčku, a nova na listi prijateljskih zemalja je Kina. Kao najveći neprijatelji označeni su Amerikanci i Albanci.

Zanimljivo je da epitet prijatelja po njima nije zaslužila nijedna druga članica Europske unije, dok se zemlje koje su nekad bile na vrhu liste neprijateljskih država poput Hrvatske i BiH danas gotovo i ne spominju.

"Rusija i Grčka su aktivno davale podršku Srbiji u teškim situacijama koje su nas zadesile, kao, na primjer, tijekom bombardiranja. Zanimljivo je da je u ovaj klub odnedavno svrstana i udaljena Kina. Iako je zajednički nazivnik za sve tri države taj da nisu priznale Kosovo, pretpostavljam da je izbor Kine prije rezultat divljenja ekonomskom i vanjskopolitičkom jačanju te zemlje i njezinu prerastanju u vodeću svjetsku silu", objasnila je Sonja Stojanović, direktorica Centra za sigurnosnu politiku.

Ključne riječi

Komentara 47

OB
-obrisani-
20:29 20.06.2011.

Srbi više ne doživljavaju Hrvate i Bošnjake kao neprijatelje Ha,ha,ha, evo agresor oprostio žrtvi. Koj članak ne temu: pomirenje naroda i narodnosti bivše SFRJ.

VE
velikazmija
09:47 27.07.2011.

ko prati komentare pročitao je prije ove srpske provokacije na kosovu -- napisali su da ih kosovari pritišću i da moraju prema nama i da čuvamo --i žene i kćerke --i kadsam upozorio natu poruku cenzura je mene obrisala - i to je to --

OB
-obrisani-
14:57 20.06.2011.

vazno je da imamo korketne odnose, a koliko vas mi respektujemo, to nije ni bitno, krtoazija je jedno kao i interes, a intimna osecanja su drugo.....posao je posao, a ljubav je ljubav....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije