Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovo i srbija

Srbi na sjeveru Kosova osnovali Skupštinu bez znanja Beograda

ivica dačić
Davor Javorović/PIXSELL
04.07.2013.
u 19:30

Ovom činu, kojim se želi izraziti nezadovoljstvo politikom Beograda prema Kosovu, nazočilo je 97 zastupnika iz četiri općine sa sjevera Kosova, gdje su Srbi u većini

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas kako formiranje "privremene skupštine Kosova i Metohije u Zvečanu nije napravljeno u skladu s Ustavom i zakonima Srbije i ne ide u korist države i srpskog naroda", javljaju mediji u Srbiji. Dodao je kako pitanje formiranja ove skupštine valja ocjenjivati hoće li i koliko pomoći srpskom narodu na Kosovu.

– A neće pomoći nikako – ocijenio je Dačić, a na pitanje kakvo bi moglo biti reagiranje države, Dačić je upitao: "Kakvo može biti reagiranje na nešto što ne postoji?"

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je danas u Zvečanu, na sjeveru Kosova, konstituirana Skupština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, kako glasi puni naziv ove tvorevine, koja će "preuzeti Ustavom utvrđene nadležnosti države Srbije na teritoriju južne pokrajine". Ovim činom, kojim se želi izraziti nezadovoljstvo politikom Beograda prema Kosovu, posebice nakon potpisivanja sporazuma u Bruxellesu o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, nazočilo je 97 zastupnika iz četiri općine sa sjevera Kosova, gdje su Srbi u većini.  

>> Thaci: Srbija je godinama lagala o sjeveru Kosova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije