Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorenim pismom

Srbi sa sjevera Kosova mole pomoć Putina i Rusije

'Men walk past a graffiti reading: ''Because there is no turning back from here'', in the ethnically divided town of Mitrovica, March 19, 2013. Serbia does not recognise Kosovo's 2008 secession,
Reuters/PIXSELL
08.05.2013.
u 19:12

Srbi poručuju "braći Rusima" kako će se boriti za svoja "ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojno-političkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda".

Zastupnici četiri općine sa sjevera Kosova uputili su otvoreno pismo državnom vrhu Ruske Federacije s molbom da pomognu vlastima Srbije da proces pregovora o statusu Kosova vrate pod okrilje Vijeća sigurnosti UN-a, javlja agencija Tanjug.

Kao da su se probudili iz zimskog sna pa ne znaju da se više ne raspravlja o statusu Kosova nego o uspostavi odnosa između Srbije i Kosova, zastupnici u pismu navode kako je "neophodno da međunarodna zajednica na razini Vijeća sigurnosti UN-a donese legitimna rješenja u vezi s Kosovom, odnosno novu rezoluciju koju bi Srbija ratificirala u skladu sa svojim Ustavom".

– Obraćamo vam se s molbom da i nama, kao i vlastima u Beogradu, pomognete zaštititi ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu kao i Rezoluciju 1244 VS UN od jednostranih akcija Washingtona, Bruxellesa i Prištine, koji pokušavaju nametnuti rješenje u svoju korist – navodi se u pismu dostavljenom na adrese predsjednika Rusije Vladimira Putina, premijera Dimitrija Medvedeva, predsjednika Vijeća Federacije Valentine Matvijenko i državne Dume Sergeja Nariškina te ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Srbi poručuju "braći Rusima" kako će se boriti za svoja "ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojnopolitičkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda".

>>Savjetuje Srbe sa sjevera Kosova neka se ugledaju na hrvatske Srbe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije