Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internet

Srbi ne mogu Baracku Obami slati e-mail

Obama sa sladoledom
AFP
09.08.2010.
u 08:11

U Ministarstvu vanjskih poslova Srbije ne smatraju da je to njihov propust, ali će ispitati o čemu je riječ.

Srbija je među rijetkim zemljama u svijetu iz kojih se ne može poslati e-mail uredu predsjednika SAD-a Baracka Obame. Naime, na internetskoj stranici Bijele kuće na stranici predviđenoj za slanje poruka Obami i njegovim suradnicima Srbije nema na popisu zemalja iz kojih je to moguće učiniti, piše beogradski Press.

Postupak za slanje poruke predsjedniku SAD-a nalaže u obrascu navesti osobne podatke, ali i rubriku zemlja iz koje se šalje e-mail, objašnjava Press. Međutim, Srbije nema na ponuđenom popisu država, a nije moguće ni upisati ime zemlje. "Da ironija bude veća, na popisu se nalaze i najmanje države svijeta, za koje naša javnost čuje samo na otvaranju olimpijskih igara, kao što su Svazilend, Belize... ", razočaran je Press tim više što Obami bez problema mogu pisati Hrvati i Slovenci, a Srbija je uz Crnu Goru i BiH čiji državljani to ne mogu.

- Ministarstvo vanjskih poslova ima odjel za informiranje, a u okviru nje funkcionira odjeljenje za internet. Oni su morali uočiti i poduzeti korake na otklanjanju tog propusta. Budući je riječ o svjetskoj sili, to bi trebalo biti u neposrednoj nadležnosti ureda ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića. Ali, oni su potpuno u službi PR-a Vuka Jeremića, pa ne nalaze vremena za jedno pismo uredu Baracka Obame - tvrdi Nemanja Stevanović, bivši vicekonzul Srbije u New Yorku dodajući da bi iz Obamina ureda ispravili grešku samo da im se javio srbijanski veleposlanik. U Ministarstvu vanjskih poslova ne smatraju da je to njihov propust.

- Mi ne vidimo u čemu je tu propust našeg ministarstva. Njihovo je pravo da nas stave ili ne stave, ali ćemo u svakom slučaju ispitati o čemu je riječ - poručuju mrtvi-hladni iz ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 78

US
U srcu
15:22 09.08.2010.

zamislite e-mailom obami stignu opanci iz šumadije neprocjenjivo

MA
MagicSerb
14:27 10.08.2010.

Nek ovaj Kenijac prvo nauči ćiril\'cu pa ćemo se onda dopisivat\'...hahaha

OB
-obrisani-
22:25 10.08.2010.

@vendi Pa stvarno si nepismen. Je\'l ti čitaš ili čitaš i razumiješ što ti piše? Kao što gimnazijalci uče:Timeo Danaos et donna ferentes. A i Obama isto tak misli. LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije