Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuk Jeremić za RTS

Srbi s Josipovićem žele bolje odnose nego što su ih imali s Mesićem

vuk jeremić
AFP/Pixsell
04.02.2010.
u 09:07

Spremni smo rješavati velik broj otvorenih pitanja, poput granice, izbjeglica, i zato nije dobro da se na početku događaju gafovi, poput onog Josipovićevog o frustriranosti Srbije zbog Kosova - ocijenio je Jeremić.

BEOGRAD - Šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić komentirao je za RTS odnose Srbije s Hrvatskom, posebice odnose s novoizabranim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. Istaknuo je da Srbija želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom i da s novim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem želi "uspostaviti onakvu vrstu odnosa kakvu nije imala s odlazećim predsjednikom Stjepanom Mesićem".

- Spremni smo rješavati velik broj otvorenih pitanja, poput granice, izbjeglica, i zato nije dobro da se na početku događaju gafovi, poput onog Josipovićevog o frustriranosti Srbije zbog Kosova - ocijenio je Jeremić. Dotaknuo se i hrvatske tužbe i srbijanske protutužbe za genocid i rekao da je Srbija nastojala učiniti sve kako bi Hrvatska povukla tužbu, ali "nije imala drugog izbora već podnijeti protutužbu".

- Na kraju krajeva, možda je tako i bolje. Dobro je da naši odnosi budu modelirani prema principu Njemačke i Francuske, ali dobro je i da se, zbog povijesti i budućih naraštaja, zna tko je Francuska, a tko Njemačka - pojasnio je srbijanski šef diplomacije.

Jeremić drži da je u Srebrenici "počinjen stravičan zločin i on mora biti najeksplicitnije kažnjen jer je to ljaga na obrazu ovog naroda".

- Međunarodni sud pravde u presudi je iskoristio formulaciju genocid, ali ja nisam stručan da bih se time bavio i ocjenjivao je li ova ili ona formulacija adekvatna. U Srebrenici se dogodio stravičan zločin koji mora biti pojedinačno osuđen sa što jasnijom porukom parlamenta Srbije - poručio je Jeremić.

Komentara 39

KR
kristijano
09:47 04.02.2010.

Ivo Josipović je rekao da razumije frustracije Srbije oko Kosova. Šta je to Ivo rekao što nije tačno? Zar Srbija nije isfrustrirana oko Kosova? A šta je trebao reći Josipović da ne uvrijedi dobri, plemeniti i goloruki serebski narod kojii je hrvatskom narodu toliko dobra učinio. Nevjerovatno drska ta serebadija! Samo polako, naučiće i Josipović s kim ima posla. Shvatiće i on ko su serebi. Pitaćemo ga za pola godine da li još razmišlja o povlačenju tuzbe protiv Serebije. Ti serebi su stvarno genetski poremećen narod!

VL
▄▀▄▀
09:48 04.02.2010.

‹(•¿•)› Za 500 godina ‹(•¿•)› Nakon cca. 500 godina će se sve ovo zaboravit da su nas Srbi ugnjetavali skoro 100 godina, palili pljačkali i ubijali, pa će tada i odnosi biti bolji.

OB
-obrisani-
09:30 04.02.2010.

A isto naravno preporučujem i zapadnoj braći. Vole i Beograđankice da se malo ogrebu sa strane. Hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije