Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne žele Bandića za predsjednika

Srbi će u drugom krugu dati glas Josipoviću

bandić josipović
Boris Ščitar / Pixsell, Željko Hladika / Pixsell
29.12.2009.
u 09:33

Predstavnici srpske manjine podržat će kandidata SDP-a Ivu Josipovića u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske, a Milan Bandić je bez potpore hrvatskih Srba, piše beogradski tabloid Kurir pozivajući se na izjave Srba iz Hrvatske na odgovornim dužnostima.

Predstavnici srpske manjine podržat će kandidata SDP-a Ivu Josipovića u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske, a Milan Bandić je bez potpore hrvatskih Srba, piše beogradski tabloid Kurir pozivajući se na izjave Srba iz Hrvatske na odgovornim dužnostima.

Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade, tvrdi da Srbi trebaju dobro promisliti za koga glasovati i "da ne idu poneseni emocijama nego zdravim razumom".

- Zalaganje Ive Josipovića za pravnu državu Srbima u Hrvatskoj trebalo bi biti posebno zanimljivo, baš zato što te pravde nije bilo i nema dovoljno za njih. To će nacionalne manjine, poput nas, posebno osjetiti na svojoj koži - kaže Uzelac, a i Vojislav Stanimirović iz SDSS-a smatra da bi za Srbe Josipović bio bolji izbor.

- Cijeneći činjenicu da Josipović zagovara uspostavljanje pravde, koja je ovdje jako potrebna, a vezana za imovinska i razna druga prava. Ako bi idućih dana izjavio da želi bolju suradnju sa Srbijom, to bi nam bio dovoljan znak da ga podržimo - kaže Stanimirović, a Savo Štrbac iz Veritasa kaže da bi "ako bi ga netko puškom natjerao da glasuje, svoj glas dao Josipoviću" iako misli da će novi hrvatski predsjednik biti Bandić.

- Josipović je fin, profesor, glazbenik, kulturan, gospodin čovjek. Više liči na djevojčicu nego na nekoga tko bi mogao udariti šakom o stol. On je čovjek Europe, dok je Bandić sirovina, buldožer - kaže Štrbac dodajući da će Srbi ipak više glasova dati Bandiću jer "on je od dva zla, manje zlo".

Ključne riječi

Komentara 43

DO
dobravila
10:02 29.12.2009.

Tisuće autobusa sa Josipovićevim glasaćima su već prošlu nedjelju došla u Hrvatsku ! A kako i neće , kad je taj pisac haških optužnica ,protiv hrvatskih generala , srpski narodni heroj !! 10 . 1 . će ih doći jošoš više ! \" naša srpska dijaspora \" !

OB
-obrisani-
10:26 29.12.2009.

Organski mrzim bratstvo i jedinstvo,ne zanima me za koga će glasati srbi ,sve šta ima predznak hrvatski srbi neće podržati,mislim da je Bandić jedino riješenje zbog njegovih stavova i krščanskog nauka a partija SDP je ništa drugo nego stranka boljševika i komunista a ove parole pravda i ostale gluposti mogu proći samo u zanzibaru i somaliji!

OB
-obrisani-
10:20 29.12.2009.

bez cenzure na većernjaku molim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije