Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet prosvjeduju

Srbi blokirali prometnice na sjeveru Kosova

kosovo
AFP/PIXSELL
03.07.2012.
u 11:13

Srbi su se okupili i kod glavnog mosta na Ibru u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje je srpska većina, a u gradu je blokirano nekoliko ulica

Srbi su se okupili jutros na više lokacija na sjeveru Kosova i blokirali prometnice kako bi još jednom poslali poruku da se ne žele integrirati u kosovsko društvo i ne prihvaćaju instaliranje kosovskih institucija na sjeveru Kosova, javljaju mediji u Srbiji. Jutros u 9 sati blokirali su sve važnije prometnice u općinama Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić. Blokada će, kako najavljuju, "trajati najmanje jedan sat", a blokirane su i magistralne prometnice Kosovska Mitrovica – Ribariće i Priština – Raška.

Oko devet sati, javljaju novinari s terena, Srbi su se okupili i kod glavnog mosta na Ibru u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje je srpska većina, a u gradu je blokirano nekoliko ulica. U Gračanici je za 13 sati najavljen prosvjed zbog, kako organizatori tvrde, poražavajućeg stanja ljudskih prava pripadnika srpske zajednice na Kosovu, ali i zbog "prekomjerne sile i brutalnosti kosovske policije, koja je primijenjena tijekom proslave Vidovdana" navode organizatori prosvjeda Kosovska strateško-akcijska mreža – KSAM, koju čini više od 90 srpskih nevladinih organizacija s Kosova.

Ključne riječi

Komentara 34

Jovo Čaruga
12:01 03.07.2012.

ma da, srbi swu ludi da se integrisu i vrate u mracni srednji vek i feudalizam, bez skolstva, zdravstva, sudstva...izem ti drzavu koju stvara nacisaticka nemacka, kreativno, nema sta, razumem ja imperijalisticke interese i profit, al sto je mnogo, mnogo je.

ĆA
ćaćaća
12:02 03.07.2012.

srbi o nacizmu i fašizmu :))))))))))

Jovo Čaruga
12:06 03.07.2012.

svi americki penzionisani oficiri otvaraju firme za eksploataciju rudnih bogatstava u juznoj srpskoj pokrajini....more...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije