Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP traži reviziju

Srb: Država je stan dala vozaču G. Hadžića, a svoje ljude tjera van

danijel srb
Filip Brala/Pixsell
20.09.2011.
u 12:15

Dok Vlada dijeli stanove oficirima JNA, 246 obitelji, bivših stanovnika pustara, ima problem jer im ne dopušta otkup stanova u koje su uložili vlastiti novac, kazao je šef pravaša

Ove i prošle godine hrvatska je Vlada dodijelila stotine stanove bivšim vlasnicima stanarskog prava. Među njima desetorici oficira JNA koji su planirali napad na Vukovar, osobnom vozaču Gorana Hadžića, a posljednja je u tom nizu dodjela stana u Osijeku u Strossmayerovoj ulici od 65 kvadrata sinu osnivača Radikalne srpske stranke rođenom 1980. godine. S koje je pravne osnove on 11. kolovoza 2011. dobio stan? – pitao je danas šef HSP-a Daniel Srb tražeći od Vlade hitnu reviziju dodjele čak 4915 stanova.

Te je stanove, dodao je, namijenjene bivšim vlasnicima stanarskog prava država platila četiri milijarde kuna, što znači da taj iznos nije pokrio ni građanima Hrvatske uzet krizni porez.

Istovremeno, naglasio je Srb, čak 246 hrvatskih obitelji, stanovnika nekadašnjih pustara, useljeno je u stambene jedinice u općinama Antunovac i Ernestinovo te u Baranji. Stambene jedinice podignute su tek 2008. kroz obnovu 6. kategorije odnosno u rohbau izvedbi te su stanari sami morali stanove privoditi svrsi, ličiti, postavljati pločice, uvoditi grijanje... Iako su u stanove, da bi uopće mogli živjeti u njima, morali uložiti desetine tisuća vlastitih kuna, danas ih ne mogu otkupiti. Država im to ne dopušta nego, premine li nositelj stanarskog prava, njegova obitelj mora na ulicu!

– Mogu shvatiti da postoji koalicija HDZ-SDSS, ali ne i da se dodjeljuju stanovi organizatorima oružane pobune, dok onima koji su branili Hrvatsku ne daje mogućnost pravednog otkupa kakav su imali i oni koji su pobjegli pa i abolirani zločinci. Zato od Vlade tražimo da žurno riješi mogućnost otkupa stanova za te obitelji – zaključio je Srb.

Mogućnosti otkupa nada se i Ivica Barbarić iz Antunovca. – Što smo mogli, to smo dali. Prvi smo bili u ratu, zadnji u miru. Obnova je počela 1997., mi smo na red došli 2008. i sada samo tražimo da nam se dopusti pravedan otkup – rekao je otac trojice sinova.

Inače, samo na području općine Antunovac prije rata je postojalo 13 pustara u kojima su, u stambenim jedinicama, živjeli zaposlenici kombinata te kao takvi imali stanarska prava. U obnovu tih stanova nije se išlo nego je država obnavljala objekte u stradalim općinama.

Komentara 34

IT
i_tata_bi_sine
13:04 20.09.2011.

Ne razumijem što ovaj Srb ima protiv Srba :-)

Avatar Grunf
Grunf
12:35 20.09.2011.

izdajnici hrvatskog naroda

XX
XXXX2011
01:16 21.09.2011.

Ovaj Daniel govori istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije