Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar pravosuđa

Šprlje o presudi Karadžiću: Pravda je spora, ali dostižna

Ante Šprlje
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
24.03.2016.
u 21:40

Zločinačka politika koja se odvijala početkom 90-tih pomalo dobiva svoje sudske epiloge, zaključio je Šprlje

Presuda protiv bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, kojeg je Haški sud osudio na 40 godina zatvora, pokazuje da je pravda spora, ali dostižna, izjavio je hrvatski ministar pravosuđa Ante Šprlje.

 -Pravda možda jest spora, ali je dostižna. Zločinačka politika koja se odvijala početkom 90-tih pomalo dobiva svoje sudske epiloge. Za Karadžića je to na neki način doživotna presuda, međutim moramo istaknuti da su neke presude bile i strožije za osobe koje su bile nešto niže pozicionirane u sustavu tadašnje vojske RS-  rekao je Šprlje, zamoljen da komentira presudu.

Ministar Šprlje u četvrtak je u Bruxellesu sudjelovao na izvanrednom sastanku ministara zemalja članica zaduženih za pravosuđe i sigurnost, koji je sazvan nakon terorističkih napada u Bruxellesu.

>>Dodik kaže da presuda Karadžiću pridonosi podjelama, a Vučić da ne utječe na očuvanje RS-a

>>Karadžić će trunuti u zatvoru, ali njegova tvorevina će nastaviti živjeti

Komentara 4

SA
samoborka
23:04 24.03.2016.

Sve ok, ali ispada da je rat bio samo u Bosni i da su Srbi izrvrsili genocid iskljucivo tamo! A sto je sa srpskim zlocinima u Hrvatskoj!? Ovcara, Vukovar, Petrinja, Sisak....!? Ne da je samo sramota, nego je zaista gnjusno od Svijeta sto tako drsko i krajnje politikantski zmiri na srpske zlocine i odgovornost Srbije za tisuce zlocina nad Hrvatima i za bombardiranje nasih gradova! Sad bi mi trebali oplakivati 30ak mrtvih Belgijanaca, a cijeli Svijet se pravio lud za mjesece i godine srpskog masakriranja tisuca Hrvata!

DO
doktorica
08:38 25.03.2016.

nismo vidjeli da je netko sa Zapada obilježavao dan žalosti kad su granatirali Hrvatsku....

Avatar deziderij
deziderij
11:30 25.03.2016.

Pravdu, poštenje i čestitost su izmislili velike alopine i lopovi kao i popovi kojima "hrane" sitnozube narode diljem svijeta. Mali i običn ljudi se toga drža ko pijan plota dok oni gore s tim pojmovima se uglavnom sprdaju na račun svojih naroda kojima manipuliraju. Koliko ono ima onih koji su bogatiji od cijelog svijeta kompletno ? Valjda su postali tako bogati sa svojim poštenjem, svojom čestitošću ili možda pravednošću. E moj narde, koji god ili čiji bio, od kada je svijeta i vijeka uvijek su vama vladali ovi kojih je svega jedna šačica u usporedbi sa svima nama i to se nikada neće promijeniti. Poštenje, pravdnost i čestitost je smišljeno za manipuliranje običnm pukom, i to majstorski izvedeno, i služi već stoljećima u istu svrhu - kako da mala manjina živi bogovski u odnosu na veliku većinu. Neka me demantira netko tko misli drukčije i to može dokazati-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije