Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za zdravlje

Šprem ponovno na bolničkom liječenju u KBC-u Rebro

'25.10.2011., Zagreb - Starogradska vijecnica, Gradska skupstina, sjednica  skupstine. Boris Sprem Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
25.07.2012.
u 12:00

Nakon prve dijagnoze koja je postavljena prije godinu dana, u lipnju je potvrđeno da se bolest vratila, B. Šprem prošao je već jedan ciklus zračenja, a sada prima kemoterapiju koju dobro podnosi

Predsjednik Sabora Boris Šprem, nakon što mu se u lipnju vratio multipli mijelom, maligna bolest koja mu je dijagnosticirana prije godinu dana, trenutačno se ponovo nalazi na liječenju u KBC-u Zagreb. Njegov liječnik prof. Damir Nemet kaže kako liječenje ide prema planu, a bolest je u stabilnoj fazi.

– Boris Šprem prošao je već jedan ciklus zračenja, a trenutačno prima i kemoterapiju koju dobro podnosi – pojasnio je liječnik.

Detalji potkraj mjeseca

Otkrio je i da je predsjednik Sabora već u nekoliko navrata odlazio kući, no sada zbog toga što se ta vrsta terapije prima kroz infuziju mora ležati u bolnici.

– Krajem mjeseca, nakon završenog drugog ciklusa liječenja, znat ćemo kako je terapija djelovala te odrediti kako će teći daljnje liječenje i kakvo će ono biti – istaknuo je dr. Nemet.

Podsjetimo, ta zloćudna bolest krvi Šprema je napala još lani, dok je bio predsjednik Gradske skupštine, a zbog nje je morao smanjiti tempo pa je većinu posla prepustio potpredsjednicima. Ipak, tada mu optimizma nije nedostajalo, a naglašavao je da će bolest pobijediti te se nije želio povući iz aktivne politike.

– Bolest je u remisiji, a sada se dobro osjećam i nemam problema s obavljanjem dužnosti predsjednika Sabora – izjavio je još u siječnju predsjednik Sabora.

A onda se bolest u lipnju vratila. Prema tvrdnjama liječnika, Šprem se tada tužio na glavobolje i smetnje vida. Pretrage su pokazale da je uzrok tih tegoba tvorba na kostima glave, točnije u području sfenoidnog sinusa, koja je odmah operirana.

– Poslije operacije, koja je trajala oko sat i pol, Boris Šprem smješten na intenzivnu njegu gdje će se oporavljati idućih dana. Također će se nastaviti liječenje – priopćeno je tada iz Ureda predsjednika Sabora.

Iako su liječnici odmah nakon zahvata vidjeli da je riječ o tvorbi s promijenjenim stanicama, povratak bolesti potvrdili su tek nekoliko dana kasnije, pošto je završena analiza tkiva. Podsjetimo, nakon što se Šprem prvi put suočio s bolešću, u intervjuu za tjednik Aktual ispričao je kako se uz prof. Nemeta njegovu izlječenju posebno posvetio i ministar rada prof. Mirando Mrsić, također hematolog.

– Učinio je to na način svojstven prijatelju, a naše je prijateljstvo sada još čvršće – rekao je Šprem u siječnju, neposredno nakon što je preuzeo odgovornost predsjednika Sabora.

I alternativa

Otkrio je i da svoje liječenje nije prepustio isključivo liječnicima te da je uz klasične metode koristio i neke oblike alternativnog liječenja.

– Tumor je svladan isključivo konvencionalnom medicinom, međutim, posljedicu, polineuropatiju (bolove u nogama) nastojao sam liječiti pomoću bioenergije po metodi Zdenka Domančića – kazao je Šprem. Najveću su mu potporu tijekom teške borbe s bolešću pružili sin Damjan, supruga Jasenka, majka, sestra, brat, ali i brojni prijatelji i stranački kolege.

Dodao je predsjednik Sabora i da stres smatra jednim od glavnih uzročnika bolesti te da se protiv njega treba boriti sustavno.

– Jedan od načina borbe svakako je opuštanje i duha i tijela, koje se među ostalim intenzivno postiže korištenjem E Rejuvenation programa. Zadovoljan sam učincima, nastavit ću i iduće godine. Preporučio mi ga je prijatelj, po zanimanju liječnik – otkrio je tada Šprem.

Komentara 13

MD
mara-danda
12:22 25.07.2012.

potporu mu je pruzio i njegov intimus vladimir sex

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:25 25.07.2012.

Hm Bože mi oprosti al. Ima li uopće više zdravih ljudi koji se bave politikom? Nakon 90% mentalno bolesnih, sad ih jadne udara i u tijelo. Ali nadam se da će se oporaviti.

AL
AlienattacK
12:13 25.07.2012.

Neka mu pomognu sveti Daniel Ivin i Slavko Goldstein

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije