Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Vukovaru

Sprejem prekrio ćirilicu na dvojezičnoj ploči

ploča
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
23.09.2013.
u 15:25

Prvi je to incident s dvojezičnim pločama od ponedjeljka 2. rujna kada su ih prosvjednici nasilno uklonili

Zdravko Komšić (57), predsjednik vukovarske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas je oko 11 sati bijelim sprejom poprskao dvojezičnu ploču postavljenu na zgradi mirovinskog osiguranja u Vukovaru. Sprejom je prekriven samo natpis na ćirilici dok su latinični natpis i grb RH ostali netaknuti.

- Učinio sam to jer se ne slažem s uvođenjem dvojezičnosti u gradu Vukovaru. Stalno nam se predbacuje da smo mi stranački obojeni, što nije istina. Ovo je jednostavno moj čin neslaganja s ovime što se radi, rekao je Komšić koji je u vrijeme Domovinskog rata bio pripadnik vukovarske 204. brigade, ranjavan u ratu te je devet mjeseci proveo u srbijanskim logorima. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koji vodi većinu aktivnosti vezanih za uvođenje dvojezičnosti u Vukovar, ogradio se od postupka Komšića.

– Izražavamo žaljenje što je Komšić kao branitelj i građanin odstupio mimo preporuka Stožera iako mu mi to pravo ne sporimo. Nažalost, ovo ni u kakvom obliku ne doprinosi rješavanju problema već samo ukazuje na njegovu želju da se medijski eksponira i skrene pažnju na sebe što bi moglo potaknuti i druge da čine isto. Unatoč ovakvom stavu istom ćemo pružiti pravnu pomoć kao što smo učinili svima do sada, rekao je Vlado Iljkić koji je u Stožeru zadužen za pravna i temeljna pitanja. Ovo je prvi incident vezan za postavljene dvojezične ploče u Vukovaru od 2. rujna kada su prosvjednici nasilno uklonili toga jutra četiri postavljene ploče (policijskoj postaji, Poreznoj upravi i Uredu državne uprave). Od 2. rujna dvojezične ploče u Vukovaru stoje na objektima PP Vukovar, Centra za socijalnu skrb, Zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državnog inspektorata.

>> Izmjene gradskog statuta Vukovara na idućoj sjednici vijeća

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije