Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE ISTRAGA

Sporni natječaji: Petek dao najbolje ponude za pročišćivač i solarnu elektranu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/5
17.09.2020.
u 16:19

Procijenjena vrijednost radova je iznosila 4,1 milijuna kuna bez PDV-a, EON je ponudio 4,4 milijuna, a Elektrocentar 4 milijuna kuna.

Istražitelji Elektrocentar Petak odnosno njegovog vlasnika Krešu Petaka sumnjiče i za namještanje poslova na natječajima u Velikoj Gorici i Novoj Gradiški zbog čega su istragom obuhvaćeni i čelni ljudi tih gradova ujedno i saborski zastupnici Dražen Barišić (HDZ ) i Vinko Grgić (SDP). 

Na natječaj VG Vodoopskrbe za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćenje otpadnih voda stigle su dvije ponude koje su otvorene 1. srpnja. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 97,3 milijuna kuna bez PDV-a . Strabag je ponudio 139 milijuna kuna, a Elektrocentara Petek 118 milijuna kuna odnosno 148 milijuna kuna s PDV-om.

Na natječaju Grada Nove Gradiške za izgradnju solarne elektrane stigle su dvije ponude i to tvrtke EON Solar te zajednička ponuda Elektrocentra Petek i Solarnih tehnologija.

Procijenjena vrijednost radova je iznosila 4,1 milijuna kuna bez PDV-a, EON je ponudio 4,4 milijuna, a Elektrocentar 4 milijuna kuna. Na oba natječaja odluka o odabiru još nije donesena. 

VIDEO: Istragom u aferi Janaf obuhvaćena je i tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada

Komentara 2

Avatar gradonacelnik koji menstruira
gradonacelnik koji menstruira
16:55 17.09.2020.

Ok, dakle STRABAG je naredio poltronu Plenkoviću micanje konkurencije.

DU
Deleted user
20:42 17.09.2020.

Kakve veze ima ovo u VG i NG sa JANAFom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije