Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogodine počinje gradnja modernog objekta

Splitski poduzetnik Blagaić gradi rotirajući hotel na Šolti

hotel rotirajući
19.10.2009.
u 16:31

Nacrt modernog hotela, čiji će rotirajući dio u danu napraviti 1,3 kruga oko svoje osi, napravio je poznati britanski arhitekt Richard Hywel Evans, a uz njega će niknuti i marina sa 120 do 170 vezova.

Hotel kakvog nema u cijeloj Europi dogodine će se početi graditi na zapadnoj strani uvale Nečujam na Šolti. Posebnost tog objekta je da se njegov dio, promjera oko 61 metar, vrti oko svoje osi!

Investitor gradnje, a sve će stajati oko 80 milijuna eura, bit će Profectus, tvrtka splitskog poduzetnika Vicenca Blagaića.

Posao za škver
- Projekt smo predstavili na sajmu u Münchenu, a gradnja bi mogla početi već dogodine - kratko nam je potvrdio Blagaić koji zbog posla boravi u Londonu.

Prođe li sve po planu i taj hotel zaista nikne na Šolti, taj će dalmatinski otok drastično povećati svoje turističke kapacitete.

Nacrt hotela izradio je poznati britanski arhitekt Richard Hywel Evans, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada za projekte koje je radio širom svijeta, a posebno je poznat po gradnji hotelskih naselja. Šoltanski hotel imat će, zamislio je Evans, tri kata. Sam rotirajući dio bit će promjera 61 metar, a u danu će se 1,3 puta okrenuti oko svoje osi. Tako će svi gosti hotela moći uživati u istom pogledu na okolicu.

U sam hotel ulazit će se kroz nepomični dio u kojem će biti recepcija, stubište i dizala. Hvalevrijedna je i činjenica da će proizvodnju potrebne čelične armature investitor povjeriti, kako sada stvari stoje, splitskom škveru.

Uz sam hotel niknut će i urbane vile te marina s oko 170 vezova, jaht-klubom i “jedriličarskim selom” koje će se graditi uz obalu. Investicija se “naslanja” na Split od kojeg se na Šoltu stigne 35-minutnom vožnjom trajektom.

Radi se urbanistički plan
- Trenutačno se radi na urbanističkom planu, a nakon toga ishodit ćemo sve dozvole, od lokacijske do građevinske, a tada će početi i sama gradnja čiji je rok tri godine - tvrdi načelnik općine Šolte Nikola Cecić Karuzić.

Ostvari li se zaista projekt, Šolta bi mogla postati odredište turista dubljeg džepa. Zasigurno sam boravak u hotelu, jedinstvenom u Europi, neće stajati malo. Nautički turizam, a na njegovu jačanju radit će Blagaićeva marina, također će procvasti.

Investicija je izuzetno vrijedna, vrijeme će pokazati hoće li Blagaić i njegov Profectus uspjeti u svom naumu.

Ključne riječi

Komentara 2

TH
thevoice
17:44 19.10.2009.

ja isto gradim drvenu ostavu za alat na mojoj njivi a uz nju ce niknuti 28 apartmana i 5 bazena!nemojte me pitati od kuda mi novac i dali je stecen legalno , kao sto se i njih ne pita!

RA
Raphael
21:51 19.10.2009.

Vice, plati svima kojima si novac osta duzan pa se onda itaj. Uvik je zabavno malo u djir uvatit redikula. Sto je s onim megaturbo popularnim poslovnoturistickoistrazivackim centrom na Ciovu? Fali 5 za ucinit 6.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije