Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitski sdp-ovci

Splitski gradski vijećnici SDP-a Baldasar i Batarelo dali ostavke

gradsko vijeće
Tino Jurić/PIXSELL
19.07.2012.
u 12:32

Aida Batarelo: U utorak Kerum nije predlagao rebalans koji je usvojen u srijedu

Splitski gradski vijećnici SDP-a Ivo Baldasar i Aida Batarelo predsjednici Gradskog vijeća Splita Nevenki Bečić podnijeli su neopozive ostavke na članstvo u radnim tijelima Vijeća. Aida Batarelo navela je kako je 18. srpnja 2012. u 15 sati telefonom obaviještena o održavanju sjednice Odbora za proračun i financije na kojoj se trebalo raspravljati o rebalansu proračuna.

– Sjednica se trebala održati odmah. Dan prije također je održana sjednica Odbora za proračun na kojoj nije bilo nikakvog govora o rebalansu – tvrdi Batarelo i zaključuje da se ovakvim radom Odbora gubi svrha njegova rada jer se ne pripremaju dokumenti u zakonskim rokovima i ne raspravlja se kvalitetno o financijskim problemima grada. Riječ je o rebalansu koji je u srijedu usvojen kako bi se osiguralo 7,2 milijuna kuna za podmirenje dugova HNK Hajduk.

– Radna tijela čiji sam član i inače nisu radila kako treba te nisu ispunjavala svoju funkciju u radu GV-a, a posljednja događanja na sjednici od 18. srpnja uvjerila su me da nema više nikakvog smisla nastaviti s pokušavanjem normalnog rada – obrazložio je Baldasar.

Batarelo i Baldasar istaknuli su kako se žele solidarizirati s kolegicom Vesnom Perak Bone i kolegom Gojkom Čepom koji su na istoj sjednici, a bez ikakvog prethodnog obrazloženja, iako su bili navedeni u pripremljenoj dokumentaciji za sjednicu, izbačeni iz članstva u dva radna tijela GV-a.

– Sam postupak njihovog nestavljanja u radna tijela GV-a smatram nelegalnim te još jednim dokazom vaše samovolje i nekorektnog ponašanja – poručili su Nevenki Bečić.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Becarina
Becarina
12:51 19.07.2012.

Svaka njihova ostavka je plus za hrvatsku.Zelim im brzi odlazak sa politicke scene .

Avatar nekakav
nekakav
15:57 19.07.2012.

ionako nikakve koristi od njihovog 'rada'. ako se dosad nije poznala njihova radišnost, neće se ni njihova odsutnost. neka im je sretna plava brazda!

TO
tom
18:14 19.07.2012.

kakav gubitak za split i naciju! prekrasni, mladi, obrazovani, puni ideja - a dali ostvke! šmrc!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije