Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi naziv aerodroma

Na inicijativu župana Bobana, splitska zračna luka dobila novo ime, evo koje

Promet u Zračnoj luci Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
08.12.2023.
u 16:31

Splitska zračna luka nosit će ime Zračna luka Sveti Jeronim, po zaštitniku Splitsko-dalmatinske županije, odlučeno je na Skupštini Zračne luke Split održanoj u petak u Zagrebu.

Inicijativu za promjenom imena pokrenuo je župan Blaženko Boban, koji je rekao kako je sretan i ponosan zbog odluke, objavljeno je na stranici županije.

"Naša inicijativa je urodila plodom i moram zahvatiti akademskoj zajednici, svim crkvenim velikodostojnicima, akademicima i svim ljudima s područja kulture iz Splita i naše županije što su nam bili potpora i podrška. Sveti Jeronim sletio je u našu zračnu luku", kazao je župan.

VEZANI ČLANCI: 

Brojni uglednici iz vjerskog, kulturnog i društvenog života te akademske zajednice svojim su potpisom podržali inicijativu župana Blaženka Bobana o preimenovanju splitske zračne luke u Zračnu luku Sveti Jeronim.

VIDEO Blagdanska čarolija u Fužinama: Šuma vilenjaka i Zimski vrt Djeda Božićnjaka oduševit će svakoga!

 

Komentara 36

Avatar rubinet
rubinet
18:24 08.12.2023.

Predlažem ,kao južni splitski susjed, dobro ime . /hrvatski/ Zračna luka Fjaka. Pa bi se to čitalo ovisno o jeziku: engleski - ef đaka fra ef žiaka ..........itd

NO
Nordik
18:46 08.12.2023.

Zagrebački se od Nove godine zove Sveti Jandrej.

CA
cactus
20:04 08.12.2023.

mogao je doboti ime po najpoznatijoj splićinki, zračna luka Ella Dvornik, sad kad više nema bračne luke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije