Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin iz mržnje

Splitska policija uhitila trojicu napadača na Split Prideu

gay pride (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
14.06.2011.
u 19:12

U PU ističu da su pregledom videosnimki utvrdili identitete i drugih osoba koje su počinile kaznena djela. Mogu se očekivati nova uhićenja

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u utorak poslijepodne uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli tri osobe .

Kako je izviješteno na internetskim stranicama PU, osnovano se sumnja da su u subotu 11. lipnja , tijekom održavanja LGBT Pridea, počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 331. st. 2.i kazneno djelo iz čl. 108. st. 2 povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u vezi s kaznenim djelom iz čl. 89 st. 36 zločin iz mržnje. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Riječ je o dvojici 21-godišnjaka i jednom 22-godišnjaku iz Splita. Pokazivali su srednji prst, vrijeđali i vikali.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja bit će privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. To će biti prvi izgrednici sa subotnjeg Pridea koji će biti kazneno prijavljeni. Svi ostali gone se prekršajno, osim trojice koji su zatečeni s marihuanom.

U PU ističu da su policijski službenici pregledom videosnimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko se istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja nastavlja, a mogu se očekivati i nova uhićenja.

Ključne riječi

Komentara 87

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
08:03 15.06.2011.

Ma sve je to Englesko i zapadnjacko maslo, bas su izabrali grad za pride, pa znala je i svaka budala da ce dobiti batine, a da bi zapad rekao da nam treba monitoring.

OB
-obrisani-
20:00 14.06.2011.

vidimškoj . pa to ti kažem....moraj nešto poduzet.....a neznaju što bi . a napadaju ih sa svih strana.......još je murija u najj****ijoj ulozi......

SA
sargu123
21:37 14.06.2011.

Zar su već uhićeni svi generali Domovinskog rata ? Tko je slijedeći na redu ? Mi koji se nalazimo u normalnom braku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije