Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesretni slučaj

Split: Privedeni Biuk u postaji slučajno propucao policajca i sebe

pištolj
Krunoslav Petrić/PIXSELL
26.10.2011.
u 18:14

Vedran Biuk (54), bivši dečko Želite Tomić, priveden je zbog zlouporabe droga.

U 1. policijskoj postaji u Splitu za vrijeme pregledavanja 54-godišnjaka oko 14.10 sati došlo je do opaljenja i ozljeđivanja iz pištolja. Oružje je kod sebe imao 54-godišnjak, a osim njega ozlijeđen je i policijski službenik, priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Kako neslužbeno doznajemo, splitska je policija poslijepodne privela Vedrana Biuka, bivšeg momka u javnosti dobro poznate Želite Tomić, ključne svjedokinje u slučaju protiv korčulanskog narkobosa Jakše Cvitanovića Cvika. Za Biukom je po nalogu Državnog odvjetništva bila raspisana potraga zbog zlouporabe opojnih droga.

Kako je do opaljenja došlo utvrdit će se očevidom, rekli su u splitskoj policiji, i dodali kako očevid vrši zamjenik općinskog državnog odvjetnika i policijski službenici. Kako doznajemo, ni Biuk ni policajac nakon ranjavanja nisu životno ugroženi, a imaju ozljede po gornjim dijelovima nogu.

Ovakva propucavanja nisu baš uobičajena po policijskim postajama. Navodno su Vedrana Biuka, za kojeg Večernjakovi izvori kazuju kako je psihički poprilično nestabilna osoba, uhvatili u središtu Grada. Netko od mjerodavnih u PU Splitsko-dalmatinskih ipak bi možda već danas trebao odgovoriti na pitanje - kako to da Biuk nije pregledan kad je uhvaćen ? Blago rečeno, površno i neprofesionalno. Gotovo nezamislivo. Znamo da policajcima nije lako. Ali, ipak...

Da stvar bude gora, mnogi će se prisjetiti kako je prije samo nekoliko mjeseci u Splitu zabilježen vrlo sličan slučaj. Kod suca istrage doveden je na ispitivanje i česti gost crnih kronika, 32-godišnji Kristijan Stojanović-Kiki, očito bez pregleda, jer kod sebe je imao pištolj. Njegov pištolj na sreću nije opalio i nikoga nije ozlijedio. Snalažljivi Kiki ga je uspio sakriti u WC-u smještenom uz sobu suca Županijskog suda, gdje ga je pronašla čistačica.

Komentara 23

OS
oskar3
18:24 26.10.2011.

Elementarne stvari da policijski službenik kod privođenja razoruža privođenog ! Diletizam policijskih službenika kod privođenja ili nešto mnogo gore, u svakom slučaju otkaz za pandure bez razmišljanja !!!

OS
oskar3
18:32 26.10.2011.

btw: KOliko je puta pišolj slučajno opalio ???

DU
Deleted user
07:01 27.10.2011.

Sva sreca da si nisu naslonili suplje glave jedna na drugu, pa onda pucali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije