Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epicentar u muću

Split pogodio potres jačine 4,1 stupanj po Richteru

muć
Ivo Čagalj/PIXSELL
Autori: sv, tli/VLM
17.01.2013.
u 14:38

Mnogi zbunjeni građani prvo su pomislili da je posrijedi eksplozija, no uskoro su shvatili da je riječ o potresu

Split i okolicu u 14.21 sati pogodio je potres jačine 4,1 stupanj po Richteru. Epicentar potresa bio je u Muću, oko 20-ak kilometara sjeverno od Splita i to na dubini od pet kilometara. Intenzitet  u epicentru iznosio je od V. do VI. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih ni materijalne štete, a podrhtavanje tla osjetilo se i na otocima.

Mnogi zbunjeni građani prvo su pomislili da je posrijedi eksplozija, no uskoro su shvatili da je riječ o potresu. Zemlja se tresla kratko, svega 10-ak sekundi.

– U tijeku: potres na području Dalmacije. Prve informacije da se radi o potresu s epicentrom u okolici Muća. U slučaju problema nazvati 112 – napisao je HGSS na Twitteru.

– Mislio sam da je počela revolucija, a ono samo potres – napisao je jedan korisnik Twittera dok je drugi dodao da mu je ''muka od ljuljanja'', a treći da se podrhtavanje ''osjetilo čak i u Šibeniku''.

– Oko 14.20 Sinj je drmalo kao i uvijek poslije velikih kiša. Čekamo veliki... – napisao nam je čitatelj Denis, a čitateljica Vedrana izvijestila nas je da je ''dobro zadrmalo''. 

– Sjedila sam ispred kompjutora radeći posao i ekran je lipo zatresa, nije bilo nimalo ugodno. Nadam se da to ponovo neću doživit, baš grozan osjećaj bespomoćnosti – kazala je Vedrana.

 Jeste li osjetili potres? Ako imate kakve informacije pošaljite nam na e-mail dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 11

BS
branimir.stosic.3
17:45 30.03.2019.

Spavali smo lipo kad mi se zaljulja krevet i ispa mi kušin doli,a ja i žena biž ispod štoka.Mislia san se naspavat jer svako jutro se ustanem u 4 i kvarat radnim danom,a doša vikend kad počea san se budit u 3.Ajme meni podrhtava san pola ure.Punica se nije probudila već je slatko hrkala i ne zna da je bio potres.Nemoš se naspavat da oćeš.......Muć se stresa,nije mi do vike i stresa u noćne sate zato ljudi zbog potresa pate.Tko će nam platit za naše boli?Niko....nema love za to.

GO
google385
14:57 17.01.2013.

cuvajmo se da nas ne pogodi jos jaci

Avatar WindFucker
WindFucker
14:52 17.01.2013.

Nije to potres, to je Kerum bankrotirao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije