Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTIĆENI UDBAŠI

Spiegel tvrdi: Hrvatima u Njemačkoj još prijete - iz Zagreba

'unutrasnja.....zgb...01.12.2000. josip perkovic svjedoci na sudu snimio andrej kreutz'
'Photoshop'
10.01.2011.
u 21:32

Josip Perković, Zdravko Mustać, Ivan Lasić, Boris Brneluić, Bruno Smokvina, Ivan Cetinić i Marin Modrić I dalje neometano žive u svojoj domovini, ističe se u tekstu Der Spiegela

Njemački tjednik Der Spiegel u najnovijem broju donosi tekst pod naslovom “Hrvatima u Njemačkoj prijeti se iz Zagreba”. U članku se otkriva da su prijetnje upućene žrtvi jugoslavenske tajne policije Radi Bošnjaku, koji je početkom 70-ih preživio atentat Udbe. Bošnjak je nedavno pokrenuo pravni postupak te zatražio od njemačke države posmrtno oduzimanje najvišeg njemačkog odličja Josipu Brozu Titu, za kojega je navedeno da je naređivao i bio umiješan u ubojstva hrvatskih emigranata. Spiegel piše o telefonskim prijetnjama s kojima se suočava podnositelj tog zahtjeva Rade Bošnjak.

Bošnjaku je navodno prijetila osoba koja se predstavila kao “bivši suradnik jednog od optuženih časnika tajnih službi”. Bošnjaka je upozorio da bi mu “mogao biti slomljen vrat”. Spiegel piše i o tome kako su nekadašnji djelatnici tajnih službi zaštićeni unatoč tome što je Njemačka za njima raspisala međunarodne tjeralice.

Na tjeralici su redom Josip Perković, Zdravko Mustać, Ivan Lasić, Boris Brneluić, Bruno Smokvina, Ivan Cetinić i Marin Modrić. Oni i dalje neometano žive u svojoj domovini te su i dandanas u stanju utjerati strah u kosti Hrvatima koji žive u Njemačkoj, ističe se u tekstu Der Spiegela u kojem se još navodi i to kako je “utjecajni političar Andrija Hebrang zatražio od svoje vlade da podrži rad i zahtjeve Nijemaca”.

Ključne riječi

Komentara 106

OB
-obrisani-
12:53 11.01.2011.

11.01.2011. u 12:46h pluki je napisao/la: Kako nije pa govori se o udbi i udbašima koji još djeluju u Hrvatskoj ---------------- Onda pričaj o Saboru. Nema stranke bez starog komunističkog kadra. Ne znam ima li Kerum svoju stranku.

DU
Deleted user
23:11 10.01.2011.

Pa kada su udbaši prešli u HDZ. Zbog njih se i ne smije proganjati zločince iz komunizma.

OB
-obrisani-
12:41 11.01.2011.

Pluki, idi uzmi sedative. Tema nije HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije