Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemački magazin

Spiegel: Može li EU progutati i otrovnu "kiflicu" Hrvatsku

Kosor EU
Reuters/Pixsell
22.11.2011.
u 13:30

Pitaju se hoće li Europska unija, koja još nije "probavila" Rumunjsku i Bugarsku, moći još progutati i očito otrovnu "kiflicu" Hrvatsku

– Ujedinjena Europa odlučila je sebi priključiti 2013. godine još i "kiflu", kako se Hrvatska naziva zbog svoje geografske forme. Tri i pol milijarde eura pomoći EU Hrvatskoj zajamčene su samo u prve dvije godine članstva, kaže hrvatska premijerka Jadranka Kosor – piše njemački magazin Der Spiegel, prenosi Deutsche Welle.

Der Spiegel piše da je EU upozorio Hrvatsku na potrebu odlučne borbe protiv korupcije te da je to tražilo znatne žrtve.
– To da će Jadranka Kosor potpisati Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji pitanje je časti. Naime, pet dana prije toga na parlamentarnim izborima premijerki se odbrojavaju sati. Prema anketama, HDZ-u prijeti pad na 20 posto glasova birača. Bio bi to najlošiji rezultat stranke nakon hrvatske neovisnosti – piše njemački magazin.

Pitaju se hoće li Europska unija, koja još nije "probavila" Rumunjsku i Bugarsku, moći još progutati i očito otrovnu "kiflicu" Hrvatsku.

– Potpisivanje pristupnog ugovora 9. prosinca moraju još ratificirati parlamenti svih zemalja članica EU. Ipak, ne očekuje se odbijanje. Hrvatska je postigla velike iskorake i prilagodila se normama EU, kažu mnogi koji žele dobro toj zemlji – piše Der Spiegel.

Komentara 167

DU
Deleted user
23:53 24.11.2011.

Spiegel je to napisao na engleskoj verziji samo nije nazvao otrovna \"kiflica\" nego \" poisonous croissant\"

DO
downunder
13:42 22.11.2011.

Ja se nadam da će \"otrovna kiflica\" bit zadnje što će EU progutati.

Avatar seneka
seneka
19:28 22.11.2011.

Nadam se toplo da će neki parlament donijeti odluku o našem spasu,tj da nas odbije. To nam je jedina šansa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije