Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prolaze obradu

Spašene imigrante ispituju pa će ih deportirati u Grčku

imigranti (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/7
03.07.2012.
u 15:52

Imigranti će se večeras iz ispražnjenog skladišta u luci Gruž premjestiti u objekt Caritasa Dubrovačke biskupije. Hranu im donira Caritas, Crveni križ, Grad i Opća bolnica Dubrovnik

Svih 66 imigranata azijskog podrijetla koji su umjesto u "željenoj zemlji", Italiji, zbog kvara motora na 15-metarskoj jedrilici Marina drink, bez jedara i s jednim jarbolom doživjeli dramu i "završili" u dubrovačkoj luci Gruž, prolaze pojedinačne obavijesne razgovore.

– Kad policijska obrada završi, najvjerojatnije će, kako smo neslužbeno obaviješteni, za nekoliko dana biti deportirani u Grčku odakle su izgleda i krenuli – kazao je Frane Skokandić, zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana i zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje koji koordinira sve poteze i akcije vezane za zbrinjavanje putnika iz jedrilice. Smješteni su u ispražnjeno skladište u luci Gruž, a kad se okonča policijska obrada, imigrante će premjestiti u prostore Caritasa Dubrovačke biskupije, iznad Autobusnog kolodvora u Dubrovniku.

– Riješili smo pitanje smještaja i prehrane. Hladne i tople obroke doniraju Crveni križ, Caritas, Grad Dubrovnik i Opća bolnica. Kako su im mobiteli oduzeti zbog potrebe provjera, pokušavamo im omogućiti da uspostave kontakt s obiteljima – rekao nam je Frane Skokandić.

Osim što se nakon dolaska u luku Gruž utvrdilo kako je na jedrilici jedna osoba više nego što se mislilo, uz imigrante iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana, među putnicima su i državljani Pakistana, Bangladeša, Libije, Pakistana i Iraka. Jedan od imigranata smješten je u Opću bolnicu Dubrovnik, dok su ostali u dobrom zdravstvenom stanju.

– Na temelju njihovih izjava policija je počela s poduzimanjem mjera u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja kao i utvrđivanja njihovih identiteta i državljanstava. Ostvarena je šira međunarodna policijska suradnja s kolegama iz Grčke, Italije i drugih zemalja putem Interpola – izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Komentara 31

Avatar MENSA
MENSA
16:19 03.07.2012.

RAČUN BEZ KRČMARA! Malo je „nejasno“ kako se misli te ilegalne imigrante deportirati u Grčku budući da , su mediji objavili da se radi o građanima iz azijskih i afričkih zemalja. Nešto s tom deportacijom nebu „štimalo“!!!

Avatar Topgen
Topgen
16:06 03.07.2012.

Ako ne mozemo dokazati da su nam dosli iz Grcke , Grcka ce ih odbiti.

Avatar Topgen
Topgen
21:49 03.07.2012.

A sto kad oni navale preko Bosne pa pravo u Neum , na vanjsku granicu EU ?? Da li vam je sad jasno zasto treba most za Peljesac ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije