Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Španjolska izručuje Veselina Vlahovića, ali još se ne zna kome

Vlahović
Reuters
10.04.2010.
u 20:23

Zahtjev su podnijele Srbija, BiH i Crna Gora jer je u sve tri države počinio zločine, javlja beogradski B92 pozivajući se na agenciju APA.

Vlada Španjolske donijela je odluku o izručenju Veselina Vlahovića optuženog za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, ali za sada se još ne zna kojoj će se državi izručiti jer zahtjev su podnijele Srbija, BiH i Crna Gora jer je u sve tri države počinio zločine, javlja beogradski B92 pozivajući se na agenciju APA.

Izručenje Vlahovića, rođenog 1969. u Podgorici, traže Bosna i Hercegovina gdje je optužen za ratni zločin protiv civila tijekom rata u BiH i tereti ga se za ubojstvo više od sto žena i djece te silovanja i zlostavljanja muslimana u sarajevskom naselju Grbavica.

Crna Gora ga traži jer je pobjegao iz zatvora u Spužu 2001. u kojemu je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nasilja i razbojništva, a u Srbiji je pravomoćno osuđen na Okružnom sudu u Novom Sadu na sedam godina zatvora zbog ubojstva 2001. što ga je počinio nakon bijega iz crnogorskog zatvora.

Vlahović koji se javno hvalisao zločinima koja mu se stavljaju na teret, uhićen je početkom ožujka u blizini svog stana, u španjolskom turističkom mjestu Altei nakon što je skrenuo pozornost španjolske policije na sebe nizom nasilnih provala koje je počinio sa svojom kriminalnom skupinom.

Komentara 22

OB
-obrisani-
21:53 10.04.2010.

Vrijeme je krize. 330000 ljudi je nezaposleno. Mi (www.gdi-wealth.ws) Vam nudimo priliku da se izvučete iz dugova i osigurate visoke mjesečne prihode. Drugi zarađuju. Zašto ne biste i Vi?!

OB
-obrisani-
10:28 12.04.2010.

Tipičan servski junak.

OB
-obrisani-
21:44 10.04.2010.

dayton bi mogao biti sljedeci kojeg ce uhapsiti i pripremati za izrucenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije