Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod sove našli krv

Sova u užem krugu osumnjičenih za ubojstvo Cvetka Simića

\'Crna Zagreb Hrvatska 22.09.2009. Sudenje Mariu Sovi za ubistvo ispred Aquariusa, Zupanijski sud, Trg Nikole Subica Zrinskog 5. Photo: Anto Magzan/VLM\'
Anto Magzan/PIXSELL
20.04.2010.
u 15:10

Tragovi krvi nađeni u unajmljenom stanu poslani su na daljnje vještačenje da bi se utvrdio DNK osobe kojoj pripada.

Je li srbijanski narkodiler Cvetko Simić Preletač, čiji je torzo prije mjesec i pol pronađen na zagrebačkom Jarunu, likvidiran u stanu Marija Sove, uhićenoga prošlog tjedna te kazneno prijavljena zbog posjedovanja 438 grama kokaina i nelegalnog pištolja, pitanje je na koje će policija moći odgovoriti po završenom vještačenju bioloških tragova pronađenih u njegovu unajmljenom stanu na Laništu.

Nalog za pretres triju stanova u Zagrebu kojima se Sova služi, doznajemo, izdan je zbog sumnje da je povezan s ubojstvom srbijanskog kriminalca. Policija je pretražila stan i ondje su pronađeni tragovi krvi čiji s uzorci poslani na daljnje vještačenje da bi se otkrio DNK osobe kojoj pripada.

>>Preko Sove bi se moglo doći i do Simićevih egzekutora?

Od Simićeva ubojstva, koje se, pak, može protumačiti kao jedna od posljedica zapljene dvije tone kokaina u Južnoj Americi u akciji Balkanski ratnik, hrvatska policija u suradnji s kolegama iz Srbije provodi opsežnu istragu te je dosad saslušano više osoba.

Među njima, neslužbeno doznajemo, bio je i Nikola Vein, uhićen prije četiri godine u Zadru s eksplozivnom napravom koja se aktivira mobitelom. No ipak, ime Marija Sove na popisu osoba s kojima je policija razgovarala, čini se, do sada je jedno od onih “jačih” koja se povlače po stranicama crne kronike te je, neslužbeno doznajemo, u užem krugu osoba koje se povezuju s egzekucijom srbijanskog narkodilera, ali i mafijaških likvidacija zbog krijumčarenja droge koje su prethodile njegovu ubojstvu, a koje policija povezuje i s njegovim slučajem.

Tako se Simićeva likvidacija dovodi u vezu i s ubojstvom Tripe Penovića, vlasnika pulskog kafića Raffaelo, izrešetanog hicima iz žutog smarta na autobusnoj postaji Prilesje u zagrebačkom Maksimiru. Među osumnjičenima je bio Anastazije Martinčić, bivši službenik pulske Lučke kapetanije, uhićen u akciji Balkanski ratnik. Maričić je tada bio na ispitivanju u zagrebačkoj policiji, ali je pušten zbog nedostatka dokaza. Ubojstvo bivšeg zaštitara Mladena Popovića Popa u Puli također se povezuje sa Simićevim smaknućem.

Na istom su tragu i dvije egzekucije u Srbiji - Ilije Novovića i Gorana Marića, mučenih prije smrti, ubijenih i zapaljenih u terencu.

Komentara 4

BO
bourne
16:50 20.04.2010.

Sova rasturio Preletača.

DU
Deleted user
15:30 20.04.2010.

There is no business like narko business!

Z3
Zagreb_37
17:02 20.04.2010.

Zar nije \"Sova\" bila UDBA-ška šifra Vladimira Šeksa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije