Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solin na nogama

Paklenom napravom na parkiralište policije

bomba na policiju (1)
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/7
17.10.2010.
u 09:54

U ekspoliziji je oštećeno sedam vozila, od kojih su dva policijska. U trenutku napada u postaji su bila samo dva policajca. Nekoliko je osoba na ispitivanju

– Grunulo je jako! Cijela kuća se zatresla! Dvije kćeri su mi spavale. Spremala sam se u crkvu. Užasno sam se preplašila. Pomislila sam da je možda eksplodirala plinska boca kod susjeda. Ili negdje bomba. Izišla sam vanka. Bilo je strašno!

Nigdje nikoga. Došla mi je prijateljica. Od nervoze cijelo jutro pušim. Ovdje nikad nije bilo nikakvog incidenta. Mislila sam kako je sigurno živjeti pokraj policije. Što im bi, vrag zna. Bolje bi im bilo da mole Boga, nego da bacaju bombe – kazala nam je šokirana Nevenka Brković, majka petero djece, prva susjeda policijske postaje, u središtu Solina, pred koju je jučer u 7.10 sati bačena eksplozivna naprava.

Sve snage na nogama

O kojem je paklenom stroju riječ, u policiji još ne znaju. Na sreću, nitko nije ozlijeđen. U trenutku eksplozije u postaji su bila samo dva policajca. Nisu vidjeli tko je bacio bombu.

Oštećeno je više vozila. Dva službena i pet civilnih, yugo, karavan, golf i wartburg.

Mjesto je jučer bilo ograđeno trakom, a policajci su obavljali očevid. Na mjesto eksplozije stigao je zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivo Labrović. Pridružila mu se glasnogovornica Marina Kraljević-Gudelj.

Policija je na noge digla sve službe. Provjereni su tragovi, sve ide na vještačenje. Intenzivno se radi. Zamolili su i građane koji išta znaju o eksploziji da im se jave na telefon 112.

– Što da vam kažem. Čula sam jaku eksploziju. Sve se treslo. Mislila sam da mi je bomba pala u kuću. Užasno je šta se ovo događa – kazala nam je Marija V., koja živi u velikoj stambenoj zgradi udaljenoj stotinjak metara od policijske postaje.

Eksploziju su čuli i u obližnjoj trgovini Ribola. No, prodavačica, očito uplašena, samo nam je rekla da su trgovinu otvorili petnaestak minuta prije eksplozije. Kada su izišli van, ništa nisu vidjeli.

Eksplozija i premlaćivanje

Ne pamti se da je na području Splitsko-dalmatinske županije postavljena bomba pokraj policijske zgrade. Ovo je, kažu, prvi put. Zbog čega, pojma nemaju. Prema posljednjim informacijama, na obavijesnom je razgovoru nekoliko osoba.

Govori se da je eksplozija u dvorištu postaje u Solinu povezana s premlaćivanjem Željka Rajića, kojeg je policija pronašla u subotu poslijepodne u sobi hotela Le Meridien Lav u Podstrani.

Glasnogovornica Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj veli da to ne može ni potvrditi ni demantirati. Još je nepoznat motiv bacanja bombe.

Komentara 37

TR
trckaralo
10:22 17.10.2010.

selomoje, kaj si tija reć??

OB
-obrisani-
12:32 17.10.2010.

nema nista za citati izmedju redaka. izmedju redaka je prazan prostor.

SE
selomoje
10:21 17.10.2010.

KOŽU im policiju oderite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije