Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpuno neprohodna

Šokantno: Ovako sada izgleda autocesta A1!

Snijeg na A1
Twitter
13.01.2013.
u 23:48

Na društvenim mrežama mogu se vidjeti fotografije ljudi s hrvatskih cesta koje pokazuju da su u mnogim dijelovima praktički neprohodne

Donosimo vam fotografiju hrvatskog korisnika Twittera MirzaZG koja najbolje dočarava kakvo je trenutačno stanje na autocesti A1.  Zbog niskih temperatura moguća je i poledica pa iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Pahulje su zabijelile veći dio kopnene Hrvatske. Slabi ili umjereni snijeg prekrio je Zagreb, Daruvar, Sisak, Varaždin, Karlovac... Temperature su se spustile dva do tri stupnja ispod nule. U Lici, Posavini i Slavoniji bilo je i kiše koja se ponegdje smrzavala na tlu, a padat će i u tjednu pred nama.

– Tridesetak centimetara snijega moglo bi se nakupiti do kraja tjedna u zapadnim kopnenim krajevima na neočišćenim površinama – otkriva Nebojša Subanović s portala Meteo-Info.

– Vrijeme će se na kopnu, pak, “podijeliti”.

– Na zapadu će sniježiti, a temperatura će se danju kretati oko ništice, dok će na istoku padati kiša – otkriva meteorolog.

Istočna Slavonija, posebice oko Vinkovaca, mjerit će ugodnijih šest, sedam stupnjeva. Kiša koja bude padala na istoku zemlje bit će slabija od snijega na zapadu – kaže Subanović.

Snijega u Slavoniji ne bi trebalo biti, tek susnježice na zapadu. Pretežito do posve oblačno bit će u cijeloj zemlji, pa tako i na Jadranu. Na obali neće izostati ni grmljavinski pljuskovi.

– Jaki, olujni, vjetrovi puhat će na Jadranu u prvom dijelu tjedna, a u drugom i umjerena te jaka bura, podno Velebita i olujna – navodi naš sugovornik.

Prva polovica tjedna na Jadranu bit će toplija, a živa u termometru penjat će se od 10 do maksimalnih 14 stupnjeva.

>> Sutra i do 40 cm snijega, HAK: Ne idite na put bez zimske opreme!

>> Pogledajte koje su autobusne linije prekinute zbog snijega!

>> Nedjeljno jutro zabijelile pahulje snijega u većem dijelu Lijepe naše

Ključne riječi

Komentara 55

SH
shooter
15:32 14.01.2013.

To nije šokantno , to je prirodno.

Avatar Nikad robom
Nikad robom
22:01 14.01.2013.

prekrasna fotka... kako vas nije sram objaviti ovako nešto??? ne vidi se APSOLUTNO NIŠTA - ovo može biti snimljeno BILO GDJE na svijetu. katastrofa od novinarstva

DI
dimitrijet
13:12 14.01.2013.

Bio sam prije dvije godine u Ammanu kad ga je zatrpao snijeg, a oni ne samo da nemaju sluzbu koja bi to cistila nego ni lopate nemaju. Ni kod kuce ni za kupit. Pitam prijatelja sta cete sad, zivi kaos. A jos ni ne znaju vozit po snijegu. Kaze on Allah ce se pobrinut za to. I zbilja, za dva dana se snijeg otopio. Ko da ga nije ni bilo! Kako bi bilo da i mi kontaktiramo tog gospodina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije