Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Markešić:
Povratak na članak

'Mnogi katolici u Hrvatskoj ne znaju zašto ovaj blagdan'

Vjernici ne propituju istinitost i ne traže logičnost vjerskih dogmi, ističe dr. Markešić

Komentari 6

MI
Mimizo
15:31 26.05.2016.

šta bi ateisti htjeli da se ukine ovaj blagdan e neće ići no pasaran ovo je hrvatska država i biti će kako večinski narod odlući ukinuli si pokroviteljstvo nad bleiburgom ali smo ga opet vratili

VL
PS
ps25
14:21 26.05.2016.

E moj Doktore Markesicu. Prva 4 pitanja prolaz, ali 5. I 6. sjednite 1. Vjernik koji ne vjeruje u zivu prisutnost u prilikama kruha i vina ne smije pristupiti pricesti jer je to jedan od preduvjeta (uz ne imati teski grijeh i ne jesti sat vremena prije). Tako da itekako je bitno ako pristupaju s tim stavom ili ne. Jer Sv. Pavao nam kaze tko jede tijelo Kristovo nedostojno krivac je i jede svoju osudu na vjecnu propast. A 6. pitanje katolici vjerujmo da je bas Trojedini Bog jedina i apsolutna Istina i da nema drugog imena osim Isusovog po kojemu se koljena prigibaju. Nema tu nikavog dijaloga i teoriziranja. Samo je jedan Istina, Put i Zivot, nas Spasitelj Isus Krist!

VL
DU
Deleted user
15:55 26.05.2016.

Tja, kaj se more. Mnogi hrvatski katolici o svojoj vjeri ne znaju ništa ili malo više od toga. To su vjernici da ti se Bog smiluje.

VL
BA
bakulušić
14:30 26.05.2016.

Svećenik je često viđao starijeg čovjeka kako kleči pred oltarom i šuti. Jednom ga upita što moli. A čovjek odgovori: "Ne molim ništa! Klečim, gledam Isusa i on gleda mene." Isus zna što čovjeku treba. Dobro je poznavati svoju vjeru, nauk i dogme ali, najvažnije je vjerovati, kleknuti i gledati Isusa. Oni koji žele što više znati, završe na Filozofskom fakultetu, počinju u sve sumnjati i traže dokaze. I više nikada ne kleknu. Ne gledaju Isusa nego žele da svi gledaju u njih i dive se njihovu znanju. Otvaraju se intelektualistička vrata pakla.

VL
SC
sc0rpion
16:32 26.05.2016.

da bi se gospoda u crkvi više bavila vjerom a manje politikom imali bi više vremena vjernicima tumačiti o religiji , tko je danas od svih ovih velikih vjernika iz politike bio na misi ?

VL
BU
Bubalamala
17:31 26.05.2016.

U Hrvatskoj Katolici ko i Domoljubi samo ako ima neke koristi ako ništa da su bar veci Hrvati

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.