Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM ĆIRILICE

SNS osudio 'divljanje' u Vukovaru i traži zaštitu prava Srba u RH

Vukovar (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
04.09.2013.
u 17:12

SNS osuđuje, kako se navodi, "divljanje hrvatskih šovinista" koji su proteklih dana uništavajući ploče s dvojezičnim natpisima pokazali "najviši stupanj mržnje prema Srbima".

S događanjima oko uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru priopćenjem za javnost javila se i vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u Srbiji koja traži od vlasti u Hrvatskoj da hitno poduzme sve mjere da bi se osigurali mir, sigurnost i poštovanje ljudskih prava svih Srba. 

– SNS smatra da su prava Srba u Hrvatskoj garantirana svim međunarodnim javno-pravnim normama i ne razumije i ne može opravdati ovako ponašanje onih koji žele uništenje i nestanak ćiriličnog pisma na prostoru Hrvatske, navodi se u priopćenju SNS-a koji osuđuje, kako se navodi, "divljanje hrvatskih šovinista" koji su proteklih dana uništavajući ploče s dvojezičnim natpisima pokazali "najviši stupanj mržnje prema Srbima".

>>'Ćirilica se ne može uvesti dok Srbi u Vukovaru ne poštuju Hrvatsku'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije