Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne može letjeti'

Objavili novu fotografiju Edwarda Snowdena, želi ostati u Rusiji

Edward Snowden
Foto: Twitter
1/3
12.07.2013.
u 16:19

Ne planiram nikakve poteze koji bi naštetili SAD-u. Želim da uspiju – rekao je Snowden na sastanku s predstavnicima organizacija za ljudska prava

Najpoznatiji američki zviždač i bivši zaposlenik CIA-e Edward Snowden zatražio je politički azil u Rusiji uz obrazloženje da ne može letjeti za Latinsku Ameriku, rekli su predstavnici Human Rights Watcha s kojima se Snowden danas sastao na aerodromu u Moskvi, piše RT.

Prema Tatyani Lokshini iz Human Rights Watcha Snowden traži da ostane u Rusiji jer 'ne može letjeti u Latinsku Ameriku' te je od aktivista za ljudska prava tražio da razgovaraju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Iako Snowden ne isključuje mogućnost leta preko oceana, nedavni incident koji je imao bolivijski  predsjednik Evo Morales kada je njegov zrakoplov morao biti prizemljen u Austriji zbog sumnje da je američki zviždač bio s njim, Snowdena je obeshrabrio.

Sa Snowdenom se u zračnoj luci našlo 13 odvjetnika i aktivista za ljudska prava kojima je najpoznatiji svjetski zviždač rekao da su uvjeti života u zračnoj luci dobro, ali da zna kako ondje ne može ostati zauvijek.

Na sastanku sa Snowdenom bili su i predstavnici Amnesty Internationala, Transparency Internationala te drugih organizacija za ljudska prava, ali i poznati ruski odvjetnici.

Na pitanje, ima li Snowden još što za otkriti  Lokshina je rekla "Njegov posao je završen!". Snowden je također dodao kako ne namjerava naštetiti SAD-u u budućnosti.

– Ne planiram nikakve poteze koji bi naštetili SAD-u. Želim da uspiju – rekao je Snowden.

>> Nikako do azila: Snowden pozvao prestavnike za ljudska prava

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije