Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova pravila

Snježana Mehun nije čula ni za fiskalne blagajne ni za manji PDV

'27.05.2011., Zagreb - U klubu Mansion predstavljen je ovogodisnji program klubova na Zrcu. Snjezana Mehun Photo: Davor Visnjic/PIXSEL  '
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
1/3
06.01.2013.
u 21:45

Konobari u kafiću Posh ne znaju kada će vlasnica uvesti fiskalne blagajne. A takvih lokala ima još

Iako je već počeo drugi tjedan od uvođenja fiskalizacije, kafić Posh u središtu Zagreba, u vlasništvu Snježane Mehun, još ne izdaje fiskalne račune, već stare, sa stopom PDV-a od 25 posto. Takvi računi zbunjuju goste pa svako malo ispituju zaposlene što je s fiskalnim računom, no oni odgovaraju slijeganjem ramena.

 – Nitko nam nije spominjao uvođenje novog sustava plaćanja – pravdaju se i dodaju da ne znaju kad će vlasnica uvesti takvo plaćanje računa. Ovaj kafić zasigurno nije jedini koji tako posluje. Mnogima je prepreka samo instaliranje programa koji ih povezuje s Poreznom upravom, internetska veza i sama blagajna, a stoji od tisuću pa do pet i više tisuća kuna. Većina ih smatra da je i vrijeme prilagodbe od mjesec dana prekratko da se sve uvede.

Ipak, kako je najavilo Ministarstvo financija, inspekcije će biti poslane po kafićima, no u siječnju će djelovati više edukativno, a represija za one koji se ne pridržavaju krenut će 1. veljače.

>>Kafić u Frankopanskoj cijenu kave smanjuje za kunu, ostali ne žele

>>'Bit će mi bolje. PDV je niži, a cijeli promet sam prijavljivao i dosad'

Komentara 53

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
23:43 06.01.2013.

mehunica ne živi u hrvatskoj sadašnjosti, pa joj je promakla činjenica da je na vlast došao linić. kad je taj zgrabi za gušu, prisjest će joj žuti hamer. pametnije joj je da u roku od dva dana nabavi fiskalne blagajne, nego da padne liniću u šape!

NU
nune
23:45 06.01.2013.

prototip uspješne poslovne žene u Hr,ne jebu nju zakoni...jadna Hrvatska ko te sve ne cica...

SA
sargu123
23:48 06.01.2013.

A tko je ta Mehun, po čemu je ona posebna ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije