Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokudrama

Snimaju film o Tesli - epska priča o mladosti i borbi protiv zla

tesla
Foto: Screenshot
1/5
09.09.2012.
u 09:28

Za film vrijedan 300.000 dolara trebal im je još 35.000 dolara, a filmaši su uspjeli prikupiti nešto manje od 40 tisuća dolara.

Životna priča velikog izmitelja Nikole Tesle u SAD-u je prepoznata kao prava priča o "američkom uspjehu" pa je filmašima  Wilu Cashenu i Carole Bourgeois sinula ideja pretočiti je u film, doznaje Mashable

Točnije, u planu je dokudrama koja bi Teslino ime trebala sačuvati zaborava. Film su nazvali "Struja: Priča i život Nikole Tesle", a u tijeku su pripreme za početak snimanja. 

Filmaši kažu kako je film o izumitelji epska priča o mladosti koja se hvata u koštac s poretkom. Odnosno, klasnična priča o borbi dobra i zla. 

Film za čiju produkciju troškovi stoje oko 300.000 dolara je ušao i u konkurenciju za Kickstarter program što znači da su se filmaši obratili i za novčanu pomoć jer im je bilo nedostajalo posljednjih  35 tisuća dolara. Šest sati prije zaključenja prikupljanja donacija premašili su budžet sa skupljenik nešto manje od 40.000 dolara. 

>>Poznati američki autor stripova: Ajmo sagraditi vražji Teslin muzej!

 

Komentara 12

Avatar El Indio
El Indio
10:33 09.09.2012.

Sigurno ce mu nabit sajkacu na glavu

LO
lojtra1
10:35 09.09.2012.

Ako je tesli bilo "do borbe protiv zla" nije ni trebao odlaziti iz rodnog smiljana!

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:03 09.09.2012.

Bilo bi zgodno pogledati veze između Nikole Tesle i Ferdinanda Kovačevića. Nekako me u zadnje vrijeme bombardiraju s hipotezom da je Ferdinand bio u određenoj vezi s majkom Nikole Tesle a iz te hipotetičke veze mogao se stvoriti i mali Nikola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije