Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buđenje s pahuljama

Snijeg pada i u Dubrovniku! Poteškoće u prometu

snijeg (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
10.02.2013.
u 08:10

Snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pa iz HAK-a vozače upozoravaju da na put prema gorskim krajevima ne kreću bez zimske opreme.

Nakon sunčane i razmjerno tople subote, u nedjelju su se veći dijelovi Lijepe naše probudili uz snijeg koji će, najavljuju prognostičari, padati tijekom prijepodneva. Navečer i u noći na ponedjeljak očekuje se postupno razvedravanje. 

Temperature su u unutrašnjosti u minusu, od -4 do -3 te bi se tijekom dana trebale popeti do tri stupnja iznad ništice. 

Snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pa iz HAK-a vozače upozoravaju da na put prema gorskim krajevima ne kreću bez zimske opreme.

Nešto ljepša slika dočekala je jutros Jadran koji će tijekom cijelog dana grijati sunce, osim Duborvnika u kojem javljaju lokalni portali, pada snijeg!

Na sjevernom dijelu Jadrana bit će pretežno, a na južnom djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku s temperaturama od 4 do 9°C.

Promet na Jadranu otežava jak vjetar. 

Jadranskom magistralom (D8) između Senja i Karlobaga, zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić.

>>Prevrtljiva veljača za vikend opet donosi snijeg

Komentara 2

DU
Deleted user
08:34 10.02.2013.

Baš je za vjerovati našim državnim prognostičarima... prije pogodim šesticu na LOTTU nego kaj oni daju točnu prognozu. Na svim portalima CNNa i BBCa piše da bu padalo i cijeli dan i po noći, bolje se toga držati.

BS
bstrabi2
10:21 10.02.2013.

Ma šta bi otežavao?Pa ako nismo do sad?Svatili da zima još traje.Onda nikad ni nećemo.Maškare slobodno plaše zimu,ali samo da zima njih ne poplaši....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije