Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Broje se žrtve

Dva jaka potresa 'zatresla' Kinu, raste broj mrtvih

Ivica Križanac
Ozren Maršić
22.07.2013.
u 07:12

Kineski mediji javljaju kako je u potresu srušeno na tisuće kuća, a podrhtavanje se osjetilo i u ostalim kineskim gradovima.

Potres jačine 6,6 stupnjeva po Richteru pogodio je Kinu u 7.45 sati po lokalnom vremenu i trajao je punu minutu, javlja RT, a nakon toga uslijedio je niz podrhtavanja u kojem je zabilježen i potres od 5,6 Richtera.

Prema podacima Američkog geološkog instituta, epicentar prvog potresa bio je na dubini od 9,8 kilometara, a broj poginulih i ozlijeđenih raste. Prema posljednjim informacijama poginulo je najmanje 75 ljudi, a ozlijeđenih je više od 400. Razoreno je osam gradova, prekinuta je opskrba električnom energijom i telekomunikacijske veze prekinute su u 13 gradova, javlja Reuters.

BBC javlja kako je potres pogodio grad Dingxi na sjeverozapadu zemlje u pokrajini Gansu. Kineski mediji javljaju kako je u potresu srušeno je na tisuće kuća, a više od 6000 ih je oštećeno. Podrhtavanje se osjetilo i u ostalim kineskim gradovima.

– Građani su istrčali na ulice čim su osjetili podrhtavanje, a na svim zgradama tresli su se prozori – rekao je svjedok za Fox News.

>>Panika u Italiji zbog potresa jačine 4.9 po Richteru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije