Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništena tri sela

U razornom potresu u Iranu poginulo 30 ljudi, 850 ih ozlijeđeno

iran,potres (1)
Reuters/PIXSELL
Autori: tli/VLM, irk/VLM
09.04.2013.
u 15:03

Iranski državni mediji javljaju da je poginulo 30 ljudi, no broj unesrećenih raste iz minute u minutu. Tri su sela sravnjena sa zemljom

Najmanje 30 ljudi poginulo je, a 850 ozlijeđeno u potresu koji je u podne pogodio jugozapad Irana. Potres magnitude 6.3 stupnjeva zatresao je tlo nedaleko od Bushehra, jedine nuklearne elektrane u toj zemlji, objavio je američki centar za geološka istraživanja, javlja BBC.

Epicentar potresa je 89 kilometara od Bushehra. Potres se dogodio u 12 sati i 52 minute po našem vremenu na dubini od 10 kilometara. Zasad se osjetilo više od pet naknadnih potresa, od kojih je najjači bio magnitude 5.4 stupnja. Na tom području živi oko 10.000 ljudi, a iranski državni medij javlja kako su tri sela sravnjena sa zemljom.

Ruska novinska agencija Interfax objavila je da je ruski izvođač, kompanija Atomstroyexport koja je izgradila postrojenje Bushehr, izvijestila da elektrana nije oštećena u potresu. Osoblje u kompleksu osjetilo je podrhtavanje, ali je nastavilo raditi kao i obično, a razina zračenja nije se promijenila, rekao je neimenovani dužnosnik Atomstroyexporta za Interfax.

>> Snažan potres u graničnom području Sj. Koreje, Rusije i Kine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije