Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupo liječenje

Smrtonosna bolest: U 10 dana od zdravog dječaka postao invalid

Kristijan Horvat
Screenshot/RTL
02.04.2013.
u 22:25

– Nisam uopće shvaćao što je to, da će to tako ići, da neću moći hodati normalno, da neću moći gutati normalno... Da najnormalnije stvari neću moći normalno raditi – rekao je Kristijan.

Mladiću Kristijanu Horvatu iz Zagreba dijagnosticirano je smrtonosno odumiranje mišića i živaca u siječnju, u vrijeme njegova 18. rođendana, zbog čega je za deset dana od zdravog dječaka postao invalid, piše RTL.

– Trebao je 11. siječnja imati feštu za svoj 18. rođendan, no tada je bio na punktiranju kralježnice – kazala je njegova majka Slavica Horvat koja otkriva i da je Kristijan još jučer mogao jesti vilicom, ali danas to više ne može, jer ne može nabosti zalogaj.

– Nisam uopće shvaćao što je to, da će to tako ići, da neću moći hodati normalno, da neću moći gutati normalno... Da najnormalnije stvari neću moći normalno raditi – rekao je Kristijan kojega je pogodila bolest koju obično dobivaju stariji od 65. godina.

Pretpostavlja se da je jedini tinejdžer s tom bolešću, a njegovoj majci su liječnici, koji ga nisu znali liječiti, rekli da bira želi li da joj sin umre kod kuće ili u bolnici.

Klasična medicina nije mu pomogla, ali mu pomažu terapije akupresure i akupunkture, no one stoje 200 eura po danu. – Za nas je veliki pomak upravo to da on bar može ravno hodati, a to je bilo već nakon četvrtog tretmana – rekla je Slavica. Cijena tretmana za mjesec dana je 6 tisuća eura, a tretmani će mu biti potrebni barem šest mjeseci.

Za Kikija je otvorena telefonska linija preko koje se skuplja novac. Za pomoć možete nazvati 060 88 44 04. Može mu se pomoći i uplatom na žiro-račun otvoren kod Zagrebačke banke na ime Kristijan Horvat.

Žiro račun kod Zagrebačke banke na ime Kristijan Horvat:

2360000-3115715481

za inozemstvo:2360000 - 3239682806

IBANHR9723600003239682806

SWIFT ZABAHR2X

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije